Foto: Līva Segliņa
"Vienīgā kūka, ko protu uzcept un kas nekad nenākas vilties!" – tā par šo kūku saka Līva Segliņa. Recepti viņa pārbaudījusi neskaitāmas reizes, jo ģimenei un draugiem šī kūka ļoti garšo. Līva piebilst, ka visgaršīgākā visiem liekas kūka ar upenēm un ka tad, ja mājās nav kefīra, droši var izmantot pienu – reizēm liekas, ka tad kūka sanāk pat gaisīgāka.
45Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 glāzemilti1 glāzemanna1 glāzecukurs0.5 TKsoda1.5 glāzekefīrs (ja piens, tad 1 glāze)2 glāzesogas

Sagatavošana

1

Sajauc sausās sastāvdaļas.

2

Pievieno kefīru un kārtīgi samaisa.

3

Cepamtraukā ieklāj cepampapīru un uz tā lej mīklu. (Iepriekš cepu vienkārši kūku/kēksu formās, bet šādi ir daudz ērtāk – un nav netīras cepampannas!)

4

Vienmērīgi izlīdzina mīklu un virsū ber svaigas vai saldētas ogas pēc savas izvēles (pārbaudīts, ka īpaši labi garšo ar upenēm, arī mellenēm, rabarberiem vai rababeriem kopā ar upenēm).

5

Virsū var uzkaisīt nedaudz cukura, lai kraukšķīgāk.

6

Uzkarsētā cepeškrāsnī cep 25-30 minūtes 200 grādu temperatūrā.

Lai garšīgi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!