Gaisīgā kefīra mīklas kūka ar ogām
Foto: Līva Segliņa
4.3846 13
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 glāze
1 glāze milti
milti
1 glāze
1 glāze manna
manna
1 glāze
1 glāze cukurs
cukurs
1/2 TK
1/2 TK soda
soda
1,5 glāze
1,5 glāze kefīrs (ja piens, tad 1 glāze)
kefīrs (ja piens, tad 1 glāze)
2 glāzes
2 glāzes ogas
ogas
  • Kūkas bez cepšanas
  • Siera kūkas
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • "Vienīgā kūka, ko protu uzcept un kas nekad nenākas vilties!" – tā par šo kūku saka Līva Segliņa. Recepti viņa pārbaudījusi neskaitāmas reizes, jo ģimenei un draugiem šī kūka ļoti garšo. Līva piebilst, ka visgaršīgākā visiem liekas kūka ar upenēm un ka tad, ja mājās nav kefīra, droši var izmantot pienu – reizēm liekas, ka tad kūka sanāk pat gaisīgāka.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sajauc sausās sastāvdaļas.

    Pievieno kefīru un kārtīgi samaisa.

    Cepamtraukā ieklāj cepampapīru un uz tā lej mīklu. (Iepriekš cepu vienkārši kūku/kēksu formās, bet šādi ir daudz ērtāk – un nav netīras cepampannas!)

    Vienmērīgi izlīdzina mīklu un virsū ber svaigas vai saldētas ogas pēc savas izvēles (pārbaudīts, ka īpaši labi garšo ar upenēm, arī mellenēm, rabarberiem vai rababeriem kopā ar upenēm).

    Virsū var uzkaisīt nedaudz cukura, lai kraukšķīgāk.

    Uzkarsētā cepeškrāsnī cep 25-30 minūtes 200 grādu temperatūrā.

    Lai garšīgi!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form