Foto: Shutterstock
Burvīga, gaisīga, mutē kūstoša šokolādes rulete ar krēmsiera maigo pildījumu. Ir grūti iedomāties vēl gaisīgāku kūku, jo šīs kūkas izcepšanai netiek izmantota ne karote miltu.
15Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

BISKVĪTAM:6 lielas olas120 gtumšā šokolāde50 gcukurs dzeltenumiem1 TKvaniļas ekstrakts šķipsnasāls2 ĒKcukurs baltumiem KRĒMAM:125 gkrēmsiers (istabas temperatūrā)100 mlpūdercukurs300 mlsaldais krējums1 TKvaniļas ekstrakts GLAZŪRAI:100 mlsaldais krējums100 gtumšā šokolāde

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 180°C, sagatavo cepamo pannu ar nelielām maliņām, to ietaukojot ar sviestu un izklājot ar cepamo papīru. To vēlreiz iesmērē ar sviestu. Papīru cenšas vismaz vienā malā atstāt garāku, lai būtu aiz kā izvilkt karsto biskvītu laukā no pannas.

2

Olām atdala dzeltenumus no baltumiem, un ļauj tām atdalītām sasilt līdz istabas temperatūrai. Tikmēr salauž gabaliņos šokolādi un ūdens peldē izkausē. Ļauj šokolādei atdzist.

3

Bļodā liek olu dzeltenumus, pievieno cukuru un sakuļ biezās, gaišās putās. Pievieno vaniļas ekstraktu un ar mikseri vēlreiz nedaudz sakuļ. Pēc tam pievieno atdzisušo, bet joprojām izkusušo šokolādi un turpina kult, līdz šokolāde savienojusies ar olu dzeltenumiem vienmērīgā, biezā krēmā.

4

Miksera traukā liek olu baltumus, pievieno šķipsniņu sāls un sakuļ, līdz veidojas mīkstas putas. Pa vienai ēdamkarotei vienā reizē pievieno baltumiem cukuru, turpinot kult, līdz baltumi ir stīvi un spīdīgi.

5

Šokolādes masai pievieno nedaudz sakultos baltumus un labi izmaisa, pēc tam iecilā pārējos baltumus, cenšoties saglabāt gaisīgumu. Ielej mīklu sagatavotajā cepamajā pannā, izlīdzina un padauzot ar pannu pret galdu, palīdz mīklai izlīdzināties.

6

Liek pannu karstā cepeškrāsnī un cep apmēram 15 minūtes. Gatavam biskvītam viegli paspiežot ar pirkstu, tas izlīdzinoties atsperīgi paceļas atpakaļ.

7

Kamēr biskvīts cepas, pagatavo pildījuma krēmu un glazūru. Bļodā liek krēmsieru un sakuļ, pievieno pūdercukuru un turpina kult, līdz veidojas krēms. Citā bļodā sakuļ putukrējumu, pēc tam sajauc ar krēmsieru, iemaisot arī vaniļas ekstraktu.

8

Kad biskvīts izņemts no krāsns, ar nazīti atbrīvo biskvīta maliņas no pannas un aiz papīra maliņas izvelk biskvītu uz galda. Ļauj atdzist. Lai biskvīts neizžūtu, to apsedz ar pārtikas plēvi, bet, lai plēve nepieliptu pie biskvīta, biskvītu vispirms apkaisa ar pūdercukuru. Plēves vietā var izmantot arī viegli samitrinātu virtuves dvielīti, kuru mitrina ar smidzināmās pudeles palīdzību.

9

Atdzisušam biskvītam maigi uzsmērē krēmu un ar apakšējā papīra palīdzību satin ruleti. Atkarībā no tā, cik katrs biezu vēlas ruleti, to var tīt gan garenvirzienā, gan šķērsvirzienā. Sāk tīt virzienā no tālākās maliņas pret sevi, vienlaicīgi atbrīvojot biskvītu no papīra.

10

Kad rulete satīta, to ietin tajā pašā papīrā un pārtikas plēvē, liek ledusskapī vismaz uz 2 stundām. Biskvītu var cept arī dienu iepriekš. Saldētavā biskvītu var glabāt līdz piecām dienām.

11

Dažas stundas pirms pasniegšanas gatavo šokolādes glazūru. Katliņā uzvāra krējumu, noņem no uguns. Salauž šokolādi gabaliņos un ieber karstā krējumā. Ļauj mirkli pastāvēt, tad izmaisa, līdz veidojas gluda glazūra.

Biskvītu no papīra izrullē uzreiz uz servējamā šķīvja, jo pēc tam to pārcelt būs ļoti grūti. Ruleti apsmērē ar glazūru, izrotā un ļauj šokolādei sastingt. Pasniedz.

Kā izcept biskvītu bez miltiem, vari noskatīties šajā video:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!