Foto: Shutterstock
Karstu, gaisīgu ābolu bezē pīrāgu pasniedz ar aukstu pienu vai sakultu saldo krējumu.
40Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
6 gab.olu baltumi1 glāzecukurs4 gab.skābi āboli2 ĒKpūdercukurs

Sagatavošana

1

Ābolus nomazgā, sagriež vairākās daļās, izņem serdes, liek uz cepešpannas, pielej nedaudz ūdens un cepeškrāsnī izcep.

2

Pēc tam izberž caur sietu. Iegūtajam biezenim pieliek cukuru un maisot vāra, līdz tas sabiezē un nenotek no karotes.

3

Olu baltumus sakuļ stingrās putās, tajās iemaisa karsto ābolu biezeni. Sagatavoto masu liek uz pannas, kas ietaukota ar sviestu. Masu izlīdzina ar nazi un liek cepeškrāsnī uz 10-15 minūtēm, lai pīrāgs apbrūnē un paceļas.

4

Gatavo pīrāgu pasniedz tūlīt, citādi tas sakritīsies.

5

Gatavo pīrāgu pārkaisa ar pūdercukuru.

6

Pasniedz ar aukstu pienu vai sakultu saldo krējumu.

Iesūtīja: XP

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!