Foto: DELFI
Rabarberi pelnījuši sezonas laikā tikt izmantoti ne vien ātro kūku receptēs, bet arī kādā radošākā eksperimentā, piemēram, gaisīgos maršmelovos.

Svaigus rabarberus nomizo, sagriež mazākos gabalos. Saldētus rabarberus atlaidina. Liek nelielā katliņā, pievieno ūdeni, cukuru un karsē, līdz tie kļuvuši mīksti. Ja vēlas sajust rabarberu gabaliņus, var izmantot tos šādus, bet var sablendēt putriņas konsistencē.

Nelielā traukā ber želatīnu un uzlej 80 g ūdens. Kad tas uzbriedis, pielej katliņa saturam un karsē, līdz želatīns izkusis.

Masu pārlej lielā bļodā un ar miksera vai kombaina palīdzību puto tik ilgi (var aizņemt pat 15-20 minūtes), līdz masa kļuvusi balta, putaina.

Saputoto masu lej formā, kas izbārstīta ar pūdercukuru. Liec trauku ledusskapī uz nakti, lai masa sastingst.

Sastingušo masu griež gabalos un liek uz kāda deserta šķīvja. Ja vēlas, var pārkaisīt sagrieztos maršmelovus ar pūdercukuru, tad tie nebūs tik ķepīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!