Foto: Shutterstock
Arī ikdienas vakariņas var padarīt par nelieliem svētkiem ar gaļu saldskābajā ananasu mērcē.
50Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
600 gliesa cūkas, vistas, liellopa vai tītara gaļa ciete ĒKsviests konservētu ananāsu šķēles2 paprikas4 ĒKananāsu sula1.75 lvistas buljons1 ĒKsojas mērce1 ĒKcukurs2 ĒKābolu etiķis2 TKkukurūza1 ĒKšerija mežrozīšu vai vīģu vīns

Sagatavošana

1

Gaļu sagriež gabaliņos, apviļā kartupeļu cietē.

2

Katlā izkausē svietu, pievieno gaļu un apbrūnina, izņem no katla.

3

Sagriež ananasus gabaliņos, iztīra papriku no sēklām un sagriež gabaliņos.

4

Saliek dārzeņus katlā, pievieno ananasu sulu, lielāko daļu buljona, sojas mērci, cukuru un etiķi. Vāra, līdz uzvarās, pavāra vēl mazliet, kamēr paprika ir mīksta.

5

Pievieno kukurūzu un atlikušo buljonu, uzvāra. Pievieno vīnu un nogaršo.

6

Pievieno saceptos gaļas gabaliņus mērcei un apmaisa. Pasniedz ar rīsiem.

Iesūtīja: Artūrs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!