Foto: Publicitātes foto
Iestājoties pavasarim, jau šonedēļ tiks aizvadīti vieni no tradīcijām bagātākajiem svētkiem – Lieldienas. Šajos svētkos kopīgi ar saviem tuvajiem piedalāmies dažādās svētku aktivitātēs, iepazīstamies ar senlatviešu ticējumiem, kā arī sagatavojam svētku galdu un izbaudām laiku kopā. "Maxima" garšu vēstnesis Raimonds Zommers dalās ar lielisku gaļas bumbiņu recepti, kurā paslēptas paipalu oliņas. Pasniedz kopā ar pastu un zaļajiem lociņiem.
45Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
12 gab.paipalu olas500 gmaltā gaļa1 gab.vistas ola0.5 TKmelnie pipari1 TKķiploku pulveris1 TKsīpolu pulveris0.33 TKsāls400 gkonservēti tomāti gabaliņos1 gab.sīpols2 gab.ķiploka daiviņas30 gbaziliks0.5 TKsāls1 ĒKcukurs

Sagatavošana

1

Paipalu olas novāra trīs minūtes, atdzesē ledus aukstā ūdenī un noloba.

2

Maltajai gaļai pievieno garšvielas (melnos piparus, sāli, ķiploku un sīpolu pulveri).

3

Malto gaļu un olu savieno viendabīgā masā: no gaļas izveido bumbiņu un katrai pa vidu ir paipalu ola.

4

Maltās gaļas un paipalu olas bumbiņas liek iepriekš uzkarsetā krāsnī 205 grādos uz 12–15 minūtēm.

5

Lai pagatavotu tomātu mērci – smalkos gabaliņos sagriež sīpolu, ķiploku un pievieno uzkarsētā katliņā kopā ar eļļu.

6

Sautē kamēr sīpoli un ķiploki paliek mīksti, tad pievieno tomātus savā sulā un garšvielas, vāra 10–15 minūtes.

7

Mērcē liek gatavās gaļas bumbiņas un pasniedz ar svaigi vārītu pastu, dekorē ar sagrieztiem lociņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!