Foto: Shutterstock
Gaļas rullīši ar rupjmaizes-maltās gaļas, siera un sālītu gurķu pildījumu - tāds kolosāls ēdiens pie vārītiem kartupeļiem, un štovētiem kāpostiem.
60Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

liellopa vai teļa gaļas fileja sīpoli ķiploki kūpināts speķis vai cauraudzītis rupjmaize maltā gaļa sāls skābēti gurķi siers garšvielas

Sagatavošana

1

Gaļas rullīši - iekš izklapētas gaļas (labāk liellopa vai teļa) ietin rupji samaltu masu no rupjmaizes, sīpoliem, ķiplokiem, kūpināta speķa vai cauraudzīša, maltās gaļas un ķimenēm. Vidū liek sālīta gurķa un siera stienīšus, sarullē, rullīšus nosien ar diegu, liek apcepties.

2

Rullīšus sakrauj sautējamā traukā vai lielā pannā, kas nu kuram ērtāk, piegriež kādus 2 sīpolus, pieber garšvielas uzlej ūdeni un sautē. Sautē diezgan ilgi ~ 2,5 stundas. Sīpoli forši izšķīdīs, būs garša, nebūs masa, ja vajag - atjauno mazliet ūdeni.

3

Beigās noņem diegus, saliek atpakaļ katlā, jo tagad jau vairs vaļā netīsies. Nu un tagad pēc savas gaumes - var pieliet tai mērcei saldo krējumu.

Iesūtīja: bum-bum

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!