Foto: DELFI
Gaļas veltnīši ar sieru - kā karstais ēdiens vai aukstā uzkoda.
100Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
700 gliellopa gaļa250 gspeķis (svaigs)250 gRankas Valmieras vai Krievijas siera20 gķimenes1 gab.ķiploka daiviņa sāls pipari

Sagatavošana

1

Nogriež 3 centimetru biezu liellopu gaļas šķēli visa šķiņķa platumā
un izdauza ar gaļas āmuriņu. Sarīvē ar sāli, pipariem un ķiploku.

2

Speķi sagriež plānās šķēlēs un noklāj ar tām visu gaļas šķēli. Vienā malā liek garos stienīšos sagrieztu sieru un pārkaisa ar ķimenēm.

3

Gaļas šķēli satin veltnī, ietin folijā, apsien ar aukliņu. Liek cepties.

4

Gatavu novieto zem sloga, atdzisušu sagriež šķēlēs.

Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!