Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Tradicionāli ganu pīrāgs jeb Shepherd's pie tiek pagatavots no maltās gaļas ar kraukšķīgu kartupeļu cepurīti pa virsu. Šoreiz ir nedaudz citādāka versija – pa virsu likti maigie saldie kartupeļi, bet zem tiem paslēpusies jēra maltā gaļa. Maltīte būs lielisks vakariņu ēdiens, ar ko pabarot visu ģimeni.

120Minūtes
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
100 gsarkanās lēcas500 gjēra maltā gaļa sāls pipari1 ĒKolīveļļa2 sīpoli2 selerijas kāti2 burkāni100 gšampinjoni1 liellopa buljona kubiņš2 ĒKVusteras mērce2 ĒKasā tomātu pasta850 gsaldie kartupeļi200 gkale kāposti2 ĒKskābais krējums (10-15%)

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem.

2

Lēcas saber katliņā ar ūdeni, kad ūdens sācis burbuļot, vāra aptuveni 10 minūtes, līdz tās ir gandrīz mīkstas. Pēc tam lēcas nokāš.

3

Jēra malto gaļu apcep pannā aptuveni 10 minūtes, līdz tā viegli apbrūnējusi. Pēc tam gaļu saber lielā sietiņā, lai notecētu liekie tauki.

4

Katlā uzkarsē eļļu, pievieno sasmalcinātus sīpolus, sagrieztus selerijas kātus, ripiņās sagrieztus burkānus un sēnes. Visu apcep aptuveni 10 minūtes.

5

Pēc tam pievieno apcepto malto gaļu, apber ar sāli un pipariem. Visu aplej ar 400 mililitriem verdoša ūdens, pievieno buljona kubiņu, Vorčesteras mērci un tomātu pastu. Apmaisa, uzliek katliņam vāku un sutina 15 minūtes.

6

Saldos kartupeļus nomizo un sagriež nelielos kubiņos. Novāra sālsūdenī aptuveni 15 minūtes.

7

Maltās gaļas masā iemaisa kale kāposta lapiņas un lēcas. Pildījumu pārliek cepamtraukā.

8

Saldos kartupeļus nokāš, pēc tam pievieno garšvielas un skābo krējumu. Ar kartupeļu stampiņu saspaida, līdz sanācis biezenis.

9

Saldo kartupeļu biezeni izkārto uz gaļas cepamtraukā. Ganu pīrāgu ievieto cepeškrāsnī un cep 20 minūtes, līdz kartupeļi virspusē kļūst zeltaini.

Pasniedz, kamēr vēl karsts. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!