Jēra maltās gaļas sacepums ar saldo kartupeļu biezeni
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
6 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
100 g
100 g sarkanās lēcas
sarkanās lēcas
500 g
500 g jēra maltā gaļa
jēra maltā gaļa
 
sāls
sāls
 
pipari
pipari
1 ĒK
1 ĒK olīveļļa
olīveļļa
2
2 sīpoli
sīpoli
2
2 selerijas kāti
selerijas kāti
2
2 burkāni
burkāni
100 g
100 g šampinjoni
šampinjoni
1
1 liellopa buljona kubiņš
liellopa buljona kubiņš
2 ĒK
2 ĒK Vorčesteras mērce
Vorčesteras mērce
2 ĒK
2 ĒK asā tomātu pasta
asā tomātu pasta
850 g
850 g saldie kartupeļi
saldie kartupeļi
200 g
200 g kale kāposti
kale kāposti
2 ĒK
2 ĒK skābais krējums (10-15%)
skābais krējums (10-15%)
  • Gaļas ēdieni
  • Gaļas sacepumi
  • Kartupeļu ēdieni
  • Kartupeļu sacepumi
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Tradicionāli ganu pīrāgs jeb Shepherd's pie tiek pagatavots no maltās gaļas ar kraukšķīgu kartupeļu cepurīti pa virsu. Šoreiz ir nedaudz citādāka versija – pa virsu likti maigie saldie kartupeļi, bet zem tiem paslēpusies jēra maltā gaļa. Maltīte būs lielisks vakariņu ēdiens, ar ko pabarot visu ģimeni.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem.

    Lēcas saber katliņā ar ūdeni, kad ūdens sācis burbuļot, vāra aptuveni 10 minūtes, līdz tās ir gandrīz mīkstas. Pēc tam lēcas nokāš.

    Jēra malto gaļu apcep pannā aptuveni 10 minūtes, līdz tā viegli apbrūnējusi. Pēc tam gaļu saber lielā sietiņā, lai notecētu liekie tauki.

    Katlā uzkarsē eļļu, pievieno sasmalcinātus sīpolus, sagrieztus selerijas kātus, ripiņās sagrieztus burkānus un sēnes. Visu apcep aptuveni 10 minūtes.

    Pēc tam pievieno apcepto malto gaļu, apber ar sāli un pipariem. Visu aplej ar 400 mililitriem verdoša ūdens, pievieno buljona kubiņu, Vorčesteras mērci un tomātu pastu. Apmaisa, uzliek katliņam vāku un sutina 15 minūtes.

    Saldos kartupeļus nomizo un sagriež nelielos kubiņos. Novāra sālsūdenī aptuveni 15 minūtes.

    Maltās gaļas masā iemaisa kale kāposta lapiņas un lēcas. Pildījumu pārliek cepamtraukā.

    Saldos kartupeļus nokāš, pēc tam pievieno garšvielas un skābo krējumu. Ar kartupeļu stampiņu saspaida, līdz sanācis biezenis.

    Saldo kartupeļu biezeni izkārto uz gaļas cepamtraukā. Ganu pīrāgu ievieto cepeškrāsnī un cep 20 minūtes, līdz kartupeļi virspusē kļūst zeltaini.

    Pasniedz, kamēr vēl karsts. Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form