Gardā ābolkūka ar rīvētas mīklas drumstalām
Foto: Shutterstock
4.3333 3
12 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
0.75 glāze
2 glāzes
0.5 TK
naža gals
Pildījumam:
0.5 glāze

Ābolkūka garda gan silta ar pienu, gan atdzisusi ar tēju vai kafiju.

Olu dzeltenumus samaisa ar cukuru, pievieno mīkstu sviestu, sodu dzēstu ar etiķi, vaniļu, sāli, sajauc mīklu.

No mīklas atdala 1/5 daļu un ieliek saldētavā.

Pārējo liek tortes formā vai pannā ar augstām malām un izlīdzina arī gar sānu malām.

Nomizo ābolus, sagriež šķēlēs, liek uz mīklas (ja parastajā seno laiku tortes formā, tad ābolus liek pilnu formu līdz pašai augšai.

Sakuļ (un neputo!!!!) olu baltumu, palēnām pievienojot 1/2gl cukura un pārlej āboliem, pa virsu sarīvē no saldētavas izņemto mīklu, cep cepeškrāsnī uz lēnas uguns 50-60 min.

Garšīga gan silta, gan auksta.

Iesūtīja: pece

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form