Foto: Shutterstock
Pasakaini garda biezpiena kūka, kurai īpašu sulīgumu un spirgtumu piešķir sezonā aktuālie rabarberi.

Sastāvdaļas paredzētas 26 cm diametra veidnei.

90Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
200 gmīksts sviests0.5 glāzecukurs3 olu dzeltenumi2 glāzesmilti1 TKsoda1 šķipsnasāls PILDĪJUMAM:360 gbiezpiens0.5 glāzekrējums1 glāzecukurs1 ĒKciete3 olu baltumi pēc garšasvaniļas ekstrakts, esence vai cukurs2 glāzesrabarberi, nomizoti un sagriezti gabaliņos

Sagatavošana

1

Olu dzeltenumus atdala no baltumiem.

2

Mīkstu sviestu sakuļ ar cukuru. Kad masa ir kļuvusi gaiša un gaisīga, pa vienam pievieno un iekuļ olu dzeltenumus.

3

Atsevišķā bļodā samaisa miltus ar sodu un sāli, pievieno sviesta masai un ar rokām samīca mīklu.

4

Trešo daļu mīklas atdala ar asu nazi, ietin pārtikas plēvē vai folijā un liek saldētavā uz 20 minūtēm.

5

Pārējo mīklu ieklāj veidnē, ar pirkstiem izlīdzina, veidojot maliņas uz augšu.

6

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

7

Gatavo pildījumu. Cukuru sakuļ ar olu baltumiem, cieti un vaniļu. Biezpienu iztrin caur sietu vai sablendē, lai tas ir viendabīgs, pievieno olu baltumiem un iekuļ. Iemaisa krējumu. Biezpiena masu lej virs mīklas.

8

Pārkaisa biezpiena masu ar rabarberu kārtu. Ja vēlas, lai kūka ir saldāka, rabarberus var pārkaisīt ar cukuru.

9

No saldētavas izņemto mīklu uz rupjās rīves vienmērīgā kārtā pārrīvē virs rabarberiem.

10

Liek krāsnī un cep 40–45 minūtes, līdz mīklas drumstalas ir zeltainas un virtuve piepildījusies ar debešķīgi kārdinošu aromātu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!