Gardā biezpiena drumstalkūka ar rabarberiem
Foto: Shutterstock
4.0000 9
8 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
200 g
200 g mīksts sviests
mīksts sviests
1/2 glāze
1/2 glāze cukurs
cukurs
3
3 olu dzeltenumi
olu dzeltenumi
2 glāzes
2 glāzes milti
milti
1 TK
1 TK soda
soda
1 šķipsna
1 šķipsna sāls
sāls
PILDĪJUMAM
360 g
360 g biezpiens
biezpiens
1/2 glāze
1/2 glāze krējums
krējums
1 glāze
1 glāze cukurs
cukurs
1 ĒK
1 ĒK ciete
ciete
3
3 olu baltumi
olu baltumi
pēc garšas
pēc garšas vaniļas ekstrakts, esence vai cukurs
vaniļas ekstrakts, esence vai cukurs
2 glāzes
2 glāzes rabarberi, nomizoti un sagriezti gabaliņos
rabarberi, nomizoti un sagriezti gabaliņos
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Pasakaini garda biezpiena kūka, kurai īpašu sulīgumu un spirgtumu piešķir sezonā aktuālie rabarberi.

    Sastāvdaļas paredzētas 26 cm diametra veidnei.

    Olu dzeltenumus atdala no baltumiem.

    Mīkstu sviestu sakuļ ar cukuru. Kad masa ir kļuvusi gaiša un gaisīga, pa vienam pievieno un iekuļ olu dzeltenumus.

    Atsevišķā bļodā samaisa miltus ar sodu un sāli, pievieno sviesta masai un ar rokām samīca mīklu.

    Trešo daļu mīklas atdala ar asu nazi, ietin pārtikas plēvē vai folijā un liek saldētavā uz 20 minūtēm.

    Pārējo mīklu ieklāj veidnē, ar pirkstiem izlīdzina, veidojot maliņas uz augšu.

    Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

    Gatavo pildījumu. Cukuru sakuļ ar olu baltumiem, cieti un vaniļu. Biezpienu iztrin caur sietu vai sablendē, lai tas ir viendabīgs, pievieno olu baltumiem un iekuļ. Iemaisa krējumu. Biezpiena masu lej virs mīklas.

    Pārkaisa biezpiena masu ar rabarberu kārtu. Ja vēlas, lai kūka ir saldāka, rabarberus var pārkaisīt ar cukuru.

    No saldētavas izņemto mīklu uz rupjās rīves vienmērīgā kārtā pārrīvē virs rabarberiem.

    Liek krāsnī un cep 40–45 minūtes, līdz mīklas drumstalas ir zeltainas un virtuve piepildījusies ar debešķīgi kārdinošu aromātu.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form