Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Ar ogām bagātīga un pavisam garda kūka, kuras pagatavošana nepavisam nav sarežģīta. Atliek vien izvēlēties kārdinošākās ogas, pārliet tām pāri mīklu un cepeškrāsnī iekšā!
70Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
500 gsaldētas ogas (mellenes, upenes, dzērvenes, avenes u.c.)2 ĒKmandeļu skaidiņas putukrējums pasniegšanai MĪKLAI:125 gmilti50 gpūdercukurs šķipsnasāls300 mlsaldais krējums150 mlpiens3 olas PIEDERUMI: cepamais trauks ar 1,5 litru ietilpību

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180oC. Krāsnī liek arī cepamo pannu, lai tā uzkarstu.

2

Saldētās ogas ber ietaukotā cepamajā formā, kurā tiks cepta kūka. Ieteicams ņemt dažādas ogas – mellenes, upenes, avenes, ķiršus, dzērvenes, kazenes, visu, kas noglabāts saldētavā, lai baudītu vasaras garšu arī tagad.

3

Gatavo mīklu: miltus, pūdercukuru un sāli ieber bļodā. Citā traukā sakuļ krējumu, pienu un olas. Šķidrumu pēc tam pakāpeniski iemaisa miltu masā un sajauc vienmērīgā mīklā.

4

Padoms: saldā krējuma vietā mīklai var pievienot skābo krējumu, kas kūku padarīs vēl gaisīgāku cepšanas brīdī.

5

Gatavo mīklu lej pāri saldētajām ogām cepamajā traukā. Pa virsu uzber mandeļu skaidiņas.

6

Cepamo trauku liek uz karstas cepamās pannas un cepeškrāsnī iekšā. Kūku cep 50-60 minūtes, līdz mīkla skaisti pacēlusies un centrā kūka ir stingra.

7

Kad kūka gatava, to ņem laukā no cepeškrāsns un pasniedz vēl karstu. Vai nedaudz atdzesē, liek gabaliņus uz šķīvjiem kopā ar kādu karoti gaisīga un salda putukrējuma.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!