Gardā skābu kāpostu zupa ar cauraudzīti un vārītiem kartupeļiem
Foto: Privātais ahīvs
4.0000 5
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2 kg
2 kg skābēti kāposti (vidēji skābi)
skābēti kāposti (vidēji skābi)
1,5 kg
1,5 kg svaigs cūkgaļas cauraudzītis
svaigs cūkgaļas cauraudzītis
1
1 liels sīpols
liels sīpols
6
6 burkāni
burkāni
2 TK
2 TK ķimenes
ķimenes
2-3 ĒK
2-3 ĒK cukurs
cukurs
1
1 citrons, izspiesta sula
citrons, izspiesta sula
PIEDEVĀM
 
vārīti kartupeļi
vārīti kartupeļi
  • Gaļas zupas
  • Ikdienas maltītei
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • "Smarža, kas piepilda māju, kad tiek vārīta kāpostu zupa, tas ir kas vienreizējs! Ēdam, kā katrs vēlas – cits ar kartupeļiem, cits bez, viens grib gaļu, otrs nē. Katrā ģimenē ir sava kāpostu zupas recepte, un tieši tā noteikti ir visgaršīgākā. Šodien iepazīstināšu ar mūsu ģimenes recepti," tā pārbaudītu recepti iesaka mūsu lasītājs Uldis Grīnbergs.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Liek katliņā gaļu, pārlej ar ūdeni, vāra un noputo pēc nepieciešamības.

    Pievieno kāpostus, sarīvētus burkānus, sagrieztu sīpolu, ķimenes un 2-3 ĒK cukura, lai sabalansētu kāpostu skābumu.

    Uz lēnas uguns zupu vāra vismaz 2,5 stundas. Procesā ik pa laikam pagaršo, ja nepieciešams, pievieno vēl cukuru.

    Kad zupa gatava, piespiež 1-2 ĒK citronu sulas aromātam un garšas buķetei.

    Gaļu izņem, sagriež gabalos. Ja vēlas, gaļai ēdot var pievienot caur spiedi izspiestu ķiploku, mārrutkus vai sinepes.

    Kartupeļus novāra atsevišķi un pasniedz ar zupu.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form