Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Želejas ir ideāli saldie gardumi vasaras sezonai – noturētas ledusskapī tās ne tikai patīkami atvēsina, bet ir viegls deserts, kas neradīs pārēšanās sajūtu. Bet, ja to baudi kādā vēsākā dienas laikā, pagatavo siltu vaniļas vai blendētu zemeņu mērci, un tā būs vēl gardāka.
180Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
0.5 gab.paciņa želatīns (zemeņu garšas)450 mltrekns piens1 TKvaniļas ekstrakts300 gzemenes30 gpūdercukurs12 mandeļu cepumi Amaretti forma želejai

Sagatavošana

1

Želatīnu uzbriedina ar aukstu ūdeni nelielā bļodiņā. Pēcāk karsta ūdens peldē to uzsilda un maisot izšķīdina.

2

Pēc tam gatavo želeju. Želatīnu ieliek palielākā bļodā un pielej klāt 150ml verdošu ūdeni un maisa, līdz iegūta vienmērīga masa.

3

Lai iegūtu izteiktāku zemeņu garšu, Tasty.lv iesaka ņemt parasto pārtikas želatīnu, bet ūdens vietā izmantot zemeņu biezeni vai pašu spiestu zemeņu sulu.

4

Želeju atdzesē, līdz tā teju sākusi biezēt, un tad tajā iemaisa nepieciešamo daudzumu piena, kā arī pusi tējkarotes vaniļas ekstraktu. Visu rūpīgi samaisa, lai piens būtu iejaucies želejā.

5

Želejas masu lej formā un liek ledusskapī atdzesēties aptuveni divas līdz trīs stundas.

6

Želeju var baudīt tāpat, bet mēs iesakām nedaudz citādāku deserta variantu ar gardajiem Amaretto cepumiem un svaigām zemenēm.

7

Zemenes nomazgā, notīra un sagriež gabaliņos. Liek bļodiņā ar nedaudz pūdercukura, vaniļas ekstrakta un divām tējkarotēm ūdens. Visu samaisa un atstāj uz aptuveni 30 minūtēm, lai zemenes sacukurojas un veidojas salds sīrups.

8

Zemeņu masu liek atsevišķos deserta trauciņos, pievieno dažus mandeļu cepumus. Pa virsu desertam liek pagatavoto zemeņu-piena želeju.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!