Piena un zemeņu želeja, pasniegta ar svaigām zemenēm un cepumiem
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
3.6667 6
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
1/2 pēc garšas
1/2 pēc garšas paciņa želatīns (zemeņu garšas)
paciņa želatīns (zemeņu garšas)
450 ml
450 ml trekns piens
trekns piens
1 TK
1 TK vaniļas ekstrakts
vaniļas ekstrakts
300 g
300 g zemenes
zemenes
30 g
30 g pūdercukurs
pūdercukurs
12
12 mandeļu cepumi Amaretti
mandeļu cepumi Amaretti
 
Forma želejai
Forma želejai
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Kārtojumi un šarlotes
  • Želejas
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Želejas ir ideāli saldie gardumi vasaras sezonai – noturētas ledusskapī tās ne tikai patīkami atvēsina, bet ir viegls deserts, kas neradīs pārēšanās sajūtu. Bet, ja to baudi kādā vēsākā dienas laikā, pagatavo siltu vaniļas vai blendētu zemeņu mērci, un tā būs vēl gardāka.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma


    Želatīnu uzbriedina ar aukstu ūdeni nelielā bļodiņā. Pēcāk karsta ūdens peldē to uzsilda un maisot izšķīdina.

    Pēc tam gatavo želeju. Želatīnu ieliek palielākā bļodā un pielej klāt 150ml verdošu ūdeni un maisa, līdz iegūta vienmērīga masa.

    Lai iegūtu izteiktāku zemeņu garšu, Tasty.lv iesaka ņemt parasto pārtikas želatīnu, bet ūdens vietā izmantot zemeņu biezeni vai pašu spiestu zemeņu sulu.

    Želeju atdzesē, līdz tā teju sākusi biezēt, un tad tajā iemaisa nepieciešamo daudzumu piena, kā arī pusi tējkarotes vaniļas ekstraktu. Visu rūpīgi samaisa, lai piens būtu iejaucies želejā.

    Želejas masu lej formā un liek ledusskapī atdzesēties aptuveni divas līdz trīs stundas.

    Želeju var baudīt tāpat, bet mēs iesakām nedaudz citādāku deserta variantu ar gardajiem Amaretto cepumiem un svaigām zemenēm.

    Zemenes nomazgā, notīra un sagriež gabaliņos. Liek bļodiņā ar nedaudz pūdercukura, vaniļas ekstrakta un divām tējkarotēm ūdens. Visu samaisa un atstāj uz aptuveni 30 minūtēm, lai zemenes sacukurojas un veidojas salds sīrups.

    Zemeņu masu liek atsevišķos deserta trauciņos, pievieno dažus mandeļu cepumus. Pa virsu desertam liek pagatavoto zemeņu-piena želeju.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form