Dārzeņu sacepums ar kartupeļu biezputru
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Sacepums var būt gards arī bez gaļas, un šī recepte tam ir spilgts piemērs. Krēmīgā kartupeļu biezputra virspusē sacepumu padara neparastāku, bet sulīgie dārzeņi piešķir ēdienam nepieciešamo sātīgumu. Šo sacepumu noteikti par labu atzīs gan veģetārieši, gan tie, kuru maltīte bez gaļas nav maltīte.

Ieber katlā lēcas, pārlej ar verdošu sālsūdeni un vāra aptuveni 20 minūtes, līdz tā kļuvušas mīkstas. Paralēli otrā katlā novāra kartupeļus.

Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.

Sakarsē pannu ar eļļu, pievieno sīpolus un uz lēnas uguns apcep 5 minūtes, līdz tie kļuvuši caurspīdīgi. Pievieno burkānus, pastinaku, seleriju, ķiplokus un cep visu kopā 5 minūtes. Pievieno buljonu, tomātu pastu un sautē dārzeņus 20 minūtes.

Nokāš kartupeļus, pievieno pienu, olīveļļu un izveido krēmīgu biezputru.

Nokāš lēcas, pievieno tās dārzeņu maisījumam un kārtīgi apmaisa.

Izkārto dārzeņus dziļā cepamajā traukā. Pa virsu tiem izvieto no kartupeļu biezputras izveidotus plācenīšus un liek cepeškrāsnī cepties aptuveni 20 minūtes vai tik ilgi, līdz kartupeļi kļuvuši zeltaini brūni.

Pasniedz ar svaigiem maurlokiem.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form