Gardais iesācēju steiks
Foto: DELFI
0 0
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
4 gab.
4 gab. steika gabali
steika gabali
 
eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
 
sviests cepšanai
sviests cepšanai
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas malti melnie pipari
malti melnie pipari
  • Gaļas ēdieni
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Ir tādas vakariņas, kas ir mazie ģimenes svētki. Tādās gribas paspīdēt ar ko īpašu. Un vietējā tirdziņā tas gaļas piegādātājs atkal kārdina ar svaigu, izcilu gaļu un labākajiem steikiem... Varbūt riskēt un vakariņās ieplānot steiku? Andris tā arī nolēma un sievas vārdadienā pirmo reizi mūžā uzcepa steiku.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vienmēr jau ir bažas. Nekad jau nav cepts. Vai vienkāršs mirstīgais to vispār spēj dabūt gatavu? Var! Iesācēja steiks varbūt nebūs caurvīts ar dažnedažādu garšaugu smaržu un garšu buķeti, bet, pareizi izcepts, tas būs vienkārši lielisks. Un ar pareizo cepšanu te domāts – neko nepārspīlēt un neko nepārcept. Viss ģeniālais, steiku ieskaitot, ir vienkāršs!

    Steika gabalus ierīvē ar rupjo jūras sāli, apsmērē ar olīveļļu.

    Ieslēdz cepeškrāsni uz 180 grādiem.

    Ļoti kārtīgi sakarsē pannu, pielej nedaudz eļļas, ļauj tai kārtīgi sakarst. Liek steikus uz pannas. Pieliek gabaliņu sviesta.

    Cep gaļas gabalus 3 min no abām pusēm.

    Pēc tam pannu ar steikiem ieliek sakarsētajā cepeškrāsnī uz 3 min vēl pagatavoties.Izslēdz krāsni un pāris minūtes ļauj gaļai atpūsties. Steiks būs diezgan labi cepts, tā saucamais well done. (Ja gribas mazāk izceptu, tad vienkārši apcep uz pannas no abām pusēm 3-4 min un cepeškrāsnī neliek.)

    Pasniedzot uzber sāli un piparus pēc garšas.

    Visam kādreiz pienāk pirmā reize - arī steikam! Meistarība rodas gatavojot un, protams, ēdot! Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form