Foto: DELFI
Ir tādas vakariņas, kas ir mazie ģimenes svētki. Tādās gribas paspīdēt ar ko īpašu. Un vietējā tirdziņā tas gaļas piegādātājs atkal kārdina ar svaigu, izcilu gaļu un labākajiem steikiem... Varbūt riskēt un vakariņās ieplānot steiku? Andris tā arī nolēma un sievas vārdadienā pirmo reizi mūžā uzcepa steiku.

Vienmēr jau ir bažas. Nekad jau nav cepts. Vai vienkāršs mirstīgais to vispār spēj dabūt gatavu? Var! Iesācēja steiks varbūt nebūs caurvīts ar dažnedažādu garšaugu smaržu un garšu buķeti, bet, pareizi izcepts, tas būs vienkārši lielisks. Un ar pareizo cepšanu te domāts – neko nepārspīlēt un neko nepārcept. Viss ģeniālais, steiku ieskaitot, ir vienkāršs!

15Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
4 gab.steika gabali eļļa cepšanai sviests cepšanai pēc garšassāls pēc garšasmalti melnie pipari

Sagatavošana

1

Steika gabalus ierīvē ar rupjo jūras sāli, apsmērē ar olīveļļu.

2

Ieslēdz cepeškrāsni uz 180 grādiem.

3

Ļoti kārtīgi sakarsē pannu, pielej nedaudz eļļas, ļauj tai kārtīgi sakarst. Liek steikus uz pannas. Pieliek gabaliņu sviesta.

4

Cep gaļas gabalus 3 min no abām pusēm.

5

Pēc tam pannu ar steikiem ieliek sakarsētajā cepeškrāsnī uz 3 min vēl pagatavoties.Izslēdz krāsni un pāris minūtes ļauj gaļai atpūsties. Steiks būs diezgan labi cepts, tā saucamais well done. (Ja gribas mazāk izceptu, tad vienkārši apcep uz pannas no abām pusēm 3-4 min un cepeškrāsnī neliek.)

6

Pasniedzot uzber sāli un piparus pēc garšas.

Visam kādreiz pienāk pirmā reize - arī steikam! Meistarība rodas gatavojot un, protams, ēdot! Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!