Gardais puķkāpostu sacepums ar sieru
Foto: Shutterstock
5.0000 1
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
1 gab.
1 gab. puķkāposts
puķkāposts
500 ml
500 ml piens
piens
4 ĒK
4 ĒK milti
milti
50 g
50 g sviests
sviests
100 g
100 g Čedaras siers, sarīvēts
Čedaras siers, sarīvēts
3 ĒK
3 ĒK rīvmaize
rīvmaize
  • Dārzeņu sacepumi
  • Pasaules Virtuve
  • Krāsnī cepti puķkāposti ar krēmīgu siera mērcīti un zeltaini brūnu virsiņu ir gards un sātīgs komforta ēdiens, kas sasilda un iepriecina. Mums to vajag!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Puķkāpostu sadala ne pārāk sīkos gabalos, vāra apmēram piecas minūtes.

    Puķkāposta gabalus noliek uz virtuves dvieļa, lai tas uzsūktu lieko mitrumu.

    Puķkāposta gabalus izkārto cepamtraukā.

    Ieslēdz plīti, lai tā uzkarst līdz 200 grādu temperatūrai.

    Pa to laiku pagatavo mērci. Sviestu izkausē pannā, iemaisa tajā miltus un pienu. Visu strauji maisa, lai mērce būtu bez kunkuļiem un nepiedegtu. Maisot karsē mērci apmēram divas minūtes.

    Nogriež karstumu zem mērces, turpinot maisīt, iemaisa tajā lielāko daļu rīvētā siera.

    Pārlej mērci pār puķkāpostiem cepampannā, pa virsu uzkaisa atlikušo sieru un, ja vēlas, nedaudz rīvmaizes.

    Cepampannu liek krāsnī un visu cep 200 grādu temperatūrā apmēram 20 minūtes, līdz virsiņa nedaudz apbrūnējusi.

    Pasniedz karstu, liekot galdā ar visu cepamtrauku. Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus

    Tags

    Viegli pagatavojami
    0
    Čedaras siers
    0
    Milti
    0
    Piens
    0
    Rīvmaize
    0
    Sviests
    0
    Ziedkāposti
    43597979
    Dārzeņu sacepumi
    0
    viegli
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form