Foto: Shutterstock
Kas ir sīpolklopsis? Tie ir gaļas gabaliņi ar mērci un daudz ceptiem sīpoliem. Oriģinālrecepte paredz gatavošanai izmantot teļa gaļu, bet vari to droši aizstāt un šādā veidā gardi pagatavot arī vistas, cūkas, liellopa vai jebkādu citu sev tīkamu gaļu. Lai recepti saglabātu autentiskāku, atļāvāmies saglabāt tās autora oriģinālo rakstīšanas stilu.
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

teļa gaļa milti garšvielas sīpoli ķiploka daiviņa cukurs Vusteras mērce MĒRCEI: milti saldais krējums skābs krējums sāls, garšvielas

Sagatavošana

1

Izklapē teļa filejas šķēles (no filejas būs vismīkstākais, bet var arī no dajebkuras vietas tam teļam to gaļu šķēlītēs sagriezt, ja neiznāk riktīgas šķēles, griež mazākās, nu bet fileja visideālāk) sagriez mazākos gabaliņos, apkaisa ar pipariem, apviļā miltos viegli un uz lielas uguns apcep – nu necep baigi ilgi, lai nesāk suloties, jo fiksāk ceps, jo mīkstāks būs, ja sāk šmorēties – tad vāks, tas uz 2 stundām značit.

2

Novāc no pannas, tagad uz pannas liec 2 sagrieztus sīpolus (vai nu gredzenos, vai sīki – kā pašam labāk pēc tam garšo), 1 ķiploka daiviņu sīki sagrieztu arī, uz tiem sīpoliem uzber garšvielas, pieber 1/4 karotītes cukura, lai sāk viegli brūnoties, tad uzfērē atpakaļ to gaļu, un samaisa ar sīpoliem, pacep kādas 3 minūtes uz mazas liesmas, lai viss samaisās – gaļa, sīpoli, lai tā smuki viegli sabrūnē ( bet nesadeg!), un es vēl, kā vienmēr, leju soju mazliet tagad virsū un Vusteršīras mērci (man patīk tā it kā vīna garša), labi samaisa un tad lej virsū mērci (kas iepriekš jau bijusi samaisīta) – a ēst var jau tagad, kas negrib balto mērci, starp citu.

3

Mērce: tas gan mans variants, var jau arī miltus gāzt uz pannas, a es ne – es šitā: ieliek bļodiņā 1 ĒK miltu, pielej ½ paciņu saldā krējuma, pieber sāli, samaisa labi, lai nav kunkuļu- tagad pieliek kādas 2 ĒK skāba krējuma, atkal baigi labi samaisa. Beigās pielej ūdeni, nu kādu ½ glāzi, visu superīgi samaisa, tad gāž uz to smuki sacepušos (bet ne sadegušo!!!!!) virsū, riktīgi samaisa, lai tā mērce nokļūst visās pusēs tai gaļai, un tagad kādas 5 minūtes tas tumēsies un visas garšas sajauksies.

4

Pagaršo – ja kaut kas par maz, tad gāz tik klāt – katram jau sava gaume uz šādu mērci. Mērce būs tāda brūngana zeltaini, jo cukurs to būs smuki nokrāsojis.

5

* nu tas mans variants. Ar teļu laikam visgaršīgāk, bet var ar da jebkuru gaļu. Klāt forši vārīti kartupeļi ( vārot ūdenim pieliek dilles un ķiploku un sviestu – mmmmmmmm) labi, ka jau nakts. Teļa karbonāde nebūs sīksta, tu jau neapcepsi burtiski 1 minūti – izdauzi, apber ar garšvielām, ja grib, vēl ar otiņu ar eļļu apķellē, tad apviļā miltos un uzkarsētā eļļā liec cepties, temperatūra uz maksimumu, un kādas 3 minūtes no vienas puses, un kādas 3 minūtes no otras, tad var mazliet samazināt temperatūru un vēl pa kriksim no katras puses. Noņem no pannas (nu normāli ir šitā kādas 3 pannas ar tām karbonādītēm) un pagaršo – redzēsi, nav cieta. Arī vista nebūs cieta, nu liellopa dabiski, ka būs cietāks, bet cūkas fileja (nu tā, kas pēc desiņas izskatās) ar būs mīksta.

6

a uz lielas uguns tāpēc, ka uz mazas sāks suloties un šmorēties – un VOT TAD GAN PALIKS CIETA. Kamēr neizšmorēsies gatava.

7

Nu a pēc tam uz tās pannas savieto visas tās izceptās karbonādītes, un tad lej to mērci virsū.

Miltos apviļā tāpēc, lai nesačervelējas kā tādas ausis.

Var arī mazliet iegriezt pa perimetru apkārt, lai nerullējas tā gaļa, jo nebūs jau biezas tās šķēles, nu griež no gaļas kādu 1 pirksta biezuma šķēles, izdauzot paliek plānākas, protams.

Iesūtīja: bum-bum

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!