hurma
Foto: Shutterstock
4.0000 2
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Krēmam:
700 g
700 g ļoti gatava hurma
ļoti gatava hurma
180 ml
180 ml ūdens
ūdens
6
6 olu baltumi
olu baltumi
1 glāze
1 glāze cukurs
cukurs
20 g
20 g želatīns
želatīns
pēc garšas
pēc garšas citronskābe
citronskābe
Rotāšanai:
 
svaigas piparmētras
svaigas piparmētras
 
anīsa zvaigznītes
anīsa zvaigznītes
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Krēmi
  • Sambuki, suflē un zefīri
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve


  • Ziema ir īstais laiks, kad baudīt hurmu! Izmēģini gardo hurmas desertu - krēmu ar olbaltumu!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Uzbriedina želatīnu aukstā ūdenī. Kad tas uzbriedis, izšķīdina, karsējot ūdens peldē.

    Hurmu sagriež šķēlēs, liek katliņā, pārlej ar ūdeni, pievieno cukuru un vāra uz lēnas uguns aptuveni 10-15 minūtes. Kad uzvārījies, nokāš ūdeni un izberž hurmu caur sietu.

    Olbaltumu saputo cietās putās, iecilā hurmas biezenī, pievieno citronskābi. Krēma masu puto, līdz iegūst viendabīgu masu.

    Nepārtraukti maisot, pievieno krēmam kausēto želatīnu.

    Lej krēmu glāzēs vai deserta traukos un liek vēsumā sastingt.

    Pirms pasniegšanas krēmu rotā ar piparmētru lapiņām un anīsa zvaigzni.

    Lai labi garšo!

    Uzliec kroni vasarai! Reģistrējies "Delfi Abonementa" loterijai un laimē ielūgumus uz ziedu festivālu Pakrojas muižā, izklaides parku "Avārijas brigāde", kā arī citas karaliskas balvas! Reģistrējies šeit.
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form