
Ziema ir īstais laiks, kad baudīt hurmu! Izmēģini gardo hurmas desertu - krēmu ar olbaltumu!
Uzbriedina želatīnu aukstā ūdenī. Kad tas uzbriedis, izšķīdina, karsējot ūdens peldē.
Hurmu sagriež šķēlēs, liek katliņā, pārlej ar ūdeni, pievieno cukuru un vāra uz lēnas uguns aptuveni 10-15 minūtes. Kad uzvārījies, nokāš ūdeni un izberž hurmu caur sietu.
Olbaltumu saputo cietās putās, iecilā hurmas biezenī, pievieno citronskābi. Krēma masu puto, līdz iegūst viendabīgu masu.
Nepārtraukti maisot, pievieno krēmam kausēto želatīnu.
Lej krēmu glāzēs vai deserta traukos un liek vēsumā sastingt.
Pirms pasniegšanas krēmu rotā ar piparmētru lapiņām un anīsa zvaigzni.
Lai labi garšo!