Gardais viesis no Indijas – lassi
Foto: Shutterstock
0 0
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2 glāzes
2 glāzes turku jogurts
turku jogurts
1 glāze
1 glāze ūdens
ūdens
1 gab.
1 gab. mango
mango
1 gab.
1 gab. banāns
banāns
1 TK
1 TK rīvēts ingvers
rīvēts ingvers
1/2 TK
1/2 TK kanēlis
kanēlis
1/2 TK
1/2 TK malts kardamons
malts kardamons
2 ĒK
2 ĒK medus
medus
pēc garšas
pēc garšas safrāns
safrāns
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni bērniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Indiešu nacionālā virtuve
  • Saldējuma un piena kokteiļi
  • Smūtiji un dārzeņu kokteiļi
  • Iespējams, ka lassi jau top tavā virtuvē, tev pašam to nezinot. Tas ir no Indijas nācis smūtijs, kur kopā sablendēts jogurts, ūdens, augļi un garšvielas.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Lassi skan vilinoši un gardi, veikalos tas maksā bargu naudu. Patiesībā šis no Indijas nākušais atspirdzinošais dzēriens, ir vienkārši pagatavojams mājas apstākļos.

    Klasiskā un populārākā garša ir mango lassi, bet vienlīdz gardi ir dažādu ogu un augļu smūtiji. Galvenais princips, kas jāievēro lassi pagatavošanā, ir jogurta un ūdens klātesamība.

    Šis Indijas dzēriens var būt gan atspirdzinošs, gan sildošs vienlaikus – atkarībā no laikapstākļiem!

    Mango (var aizstāt ar saldētu mango vai mango biezeni) un banānu sagriež. Arī banāns var būt saldēts, tad lassi iegūs papildu struktūru un vairāk garšos karstās dienās.

    Pievieno jogurtu, ūdeni, medu (ja vēlas saldāku) un garšvielas. Ja garšvielas šķiet pārāk sildošas un pārāk austrumnieciskas, tad šo soli var arī izlaist.

    Visu sablendē, lej glāzēs un pārber ar šķipsniņu safrāna.


    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form