Foto: DELFI
Saldais krējums mūsu ledusskapī ir reta parādība, un parasti to izmantojam pievienošanai pie kafijas. Bet nevar noliegt, ka tieši trekns saldais krējums jebkuru mērci padara samtaini krēmīgu un īpaši kārdinošu, tādēļ šoreiz pusiesāktu saldā krējuma paciņu izmantoju, lai pagatavotu vistas strogonovu savā interpretācijā.
45Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

5 atkauloti vistu šķiņķi bez ādas2 ĒKeļļa1 burkāns2 sīpoli3 ķiploka daiviņas4 sālīti gurķi100 mlgurķu sālījums2 lauru lapas1 TKcukurs1 ĒKsinepes300 mlsaldais krējums pēc garšasmelnie pipari pēc garšassāls pēc garšaspētersīļu zaļumi

Sagatavošana

1

Gaļu sagriež strēmelītēs. Burkānu nomizo, sarīvē uz rupjās rīves. Sīpolus nomizo, sasmalcina. Ķiplokus nomizo, izspiež caur spiedi. Gurķus sagriež strēmelītēs. Zaļumus sakapā.

Foto: DELFI
2

Katlā vai dziļā pannā uzkarsē eļļu, liek cepties sīpolus, līdz tie ir zeltaini.

3

Padoms: Cepšanas procesu paātrinās šķipsna sodas.

4

Tad pievieno burkānus un turpina cept 3-4 minūtes. Liek klāt gaļu un cep 4-5 minūtes. Pievieno gurķus, sālījumu, lauru lapas, piparus, cukuru, sinepes un saldo krējumu. Visu sautē uz nelielas liesmas, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 20 minūtes. Īsi pirms gatavības iemaisa ķiplokus un, ja nepieciešams, pievieno sāli.

Foto: DELFI
5

Pasniedz ar makaroniem, griķiem, rīsiem vai kartupeļiem, pārkaisot ar zaļumiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!