Gardais vistas stroganovs ar sinepēm un sālītiem gurķiem
Foto: DELFI
2.1250 8
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
4-5
4-5 atkauloti vistu šķiņķi bez ādas
atkauloti vistu šķiņķi bez ādas
2 ĒK
2 ĒK eļļa
eļļa
1
1 burkāns
burkāns
2
2 sīpoli
sīpoli
3
3 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
4
4 sālīti gurķi
sālīti gurķi
100 ml
100 ml gurķu sālījums
gurķu sālījums
2
2 lauru lapas
lauru lapas
1 TK
1 TK cukurs
cukurs
1 ĒK
1 ĒK sinepes
sinepes
300 ml
300 ml saldais krējums
saldais krējums
pēc garšas
pēc garšas melnie pipari
melnie pipari
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pētersīļu zaļumi
pētersīļu zaļumi
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Krievu nacionālā virtuve
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Saldais krējums mūsu ledusskapī ir reta parādība, un parasti to izmantojam pievienošanai pie kafijas. Bet nevar noliegt, ka tieši trekns saldais krējums jebkuru mērci padara samtaini krēmīgu un īpaši kārdinošu, tādēļ šoreiz pusiesāktu saldā krējuma paciņu izmantoju, lai pagatavotu vistas strogonovu savā interpretācijā.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gaļu sagriež strēmelītēs. Burkānu nomizo, sarīvē uz rupjās rīves. Sīpolus nomizo, sasmalcina. Ķiplokus nomizo, izspiež caur spiedi. Gurķus sagriež strēmelītēs. Zaļumus sakapā.

    Gardais vistas stroganovs ar sinepēm un sālītiem gurķiem
    Foto: DELFI

    Katlā vai dziļā pannā uzkarsē eļļu, liek cepties sīpolus, līdz tie ir zeltaini.

    Padoms: Cepšanas procesu paātrinās šķipsna sodas.

    Tad pievieno burkānus un turpina cept 3-4 minūtes. Liek klāt gaļu un cep 4-5 minūtes. Pievieno gurķus, sālījumu, lauru lapas, piparus, cukuru, sinepes un saldo krējumu. Visu sautē uz nelielas liesmas, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 20 minūtes. Īsi pirms gatavības iemaisa ķiplokus un, ja nepieciešams, pievieno sāli.

    Gardais vistas stroganovs ar sinepēm un sālītiem gurķiem
    Foto: DELFI

    Pasniedz ar makaroniem, griķiem, rīsiem vai kartupeļiem, pārkaisot ar zaļumiem.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form