Gardais vistas stroganovs ar sinepēm un sālītiem gurķiem
Foto: DELFI
1.8333 6
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Saldais krējums mūsu ledusskapī ir reta parādība, un parasti to izmantojam pievienošanai pie kafijas. Bet nevar noliegt, ka tieši trekns saldais krējums jebkuru mērci padara samtaini krēmīgu un īpaši kārdinošu, tādēļ šoreiz pusiesāktu saldā krējuma paciņu izmantoju, lai pagatavotu vistas strogonovu savā interpretācijā.

Gaļu sagriež strēmelītēs. Burkānu nomizo, sarīvē uz rupjās rīves. Sīpolus nomizo, sasmalcina. Ķiplokus nomizo, izspiež caur spiedi. Gurķus sagriež strēmelītēs. Zaļumus sakapā.

Gardais vistas stroganovs ar sinepēm un sālītiem gurķiem
Foto: DELFI

Katlā vai dziļā pannā uzkarsē eļļu, liek cepties sīpolus, līdz tie ir zeltaini.

Padoms: Cepšanas procesu paātrinās šķipsna sodas.

Tad pievieno burkānus un turpina cept 3-4 minūtes. Liek klāt gaļu un cep 4-5 minūtes. Pievieno gurķus, sālījumu, lauru lapas, piparus, cukuru, sinepes un saldo krējumu. Visu sautē uz nelielas liesmas, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 20 minūtes. Īsi pirms gatavības iemaisa ķiplokus un, ja nepieciešams, pievieno sāli.

Gardais vistas stroganovs ar sinepēm un sālītiem gurķiem
Foto: DELFI

Pasniedz ar makaroniem, griķiem, rīsiem vai kartupeļiem, pārkaisot ar zaļumiem.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form