Foto: Shutterstock
Maltīte, kuru ne gluži nosaukt par salātiem – burito pildījums, kas pasniegts bļodiņās. Aromātiskajiem rīsiem pievienota svaigi spiesta laima sula, kas tiem piešķir īpašu spirgtumu, bet vistas filejas gabaliņi apviļāti pikantā garšvielu maisījumā. Košs un izteiksmīgs ēdiens, ar kuru ieskandināt brīvdienas.
60Minūtes
19Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
400 gvistas fileja1 bundža konservētas sarkanās pupiņas4 tomāti1 bundža konservēta kukurūza1 neliela galviņa romiešu salāti100 gcietais siers (sarīvēts) GARŠVIELU MAISĪJUMAM:1 ĒKčili pulveris2 TKķiploku pulveris1 TKsāls0.5 TKkumins1 šķipsnaoregano (garšviela) RĪSIEM:1 ĒKeļļa šķipsnasāls glāzerīsi saujasakapāts koriandrs0.5 laima sula skābais krējums pasniegšanai

Sagatavošana

1

Nelielā bļodā sajauc visas garšvielu maisījumam nepieciešamās sastāvdaļas. Vienu tējkaroti ar garšvielām pataupa vēlākam.

2

Vistas filejas sagriež nelielos gabaliņos. Ber bļodā, aplaista ar nedaudz labu olīveļļu (aptuveni ēdamkarote vai divas) un apkaisa ar samaisītajām garšvielām. Visu kārtīgi apmaisa, lai vista apvārtītos garšvielās.

3

Uzkarsē pannu, ielej tajā nedaudz eļļu cepšanai. Pannā ieber vistas filejas gabaliņus un apcep, līdz visi gabaliņi zeltaini apbrūnējuši un gatavi.

4

Gatavo vistu pēc tam ieliek kādā traukā un noliek maliņā.

5

Vāra rīsus: katliņā lej divas glāzes ūdeni, pievieno eļļu un sāli. Sietiņā nomazgā rīsus, pēc tam tos ber katliņā un vāra.

6

Plīts liesmu pagriež uz mērenu, katliņam ar rīsiem uzliek vāku un vāra tos aptuveni 15 minūtes.

7

Kad rīsi mīksti un gatavi, pievieno tiem laima sulu un sakapātu koriandru. Visu kārtīgi apmaisa.

8

Konservētās sarkanās pupiņas ieber katliņā un pievieno pavisam nedaudz ūdens. Tām pievieno arī atlikto tējkaroti garšvielu maisījumu, visu apmaisa un silda tik ilgi, līdz pupiņas karstas.

9

Pilda bļodiņas: sagatavo četras bļodiņas, kurās vienlīdzīgi saliek rīsus. Tiem pa virsu liek apceptos vistas gabaliņus, pupiņas, sagrieztus tomātus, kukurūzu un sakapātus romiešu salātus.

10

Pa virsu uzber sarīvēto sieru un liek karoti skābā krējuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!