Gardās kāpostu kotletes
Foto: Shutterstock
3.7222 18
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
400 g
400 g Kāposti
Kāposti
1 ĒK
1 ĒK Olīveļļa
Olīveļļa
1 gab.
1 gab. Burkāni
Burkāni
3 gab.
3 gab. Olas
Olas
3 ĒK
3 ĒK manna
manna
2 ĒK
2 ĒK milti
milti
1 gab.
1 gab. Sīpoli
Sīpoli
2 gab.
2 gab. Ķiploka daiviņas
Ķiploka daiviņas
1 sauja
1 sauja Pētersīļi
Pētersīļi
5-6 ĒK
5-6 ĒK Rīvmaize
Rīvmaize
šķipsna
šķipsna Timiāns
Timiāns
pēc garšas
pēc garšas Sāls
Sāls
šķipsna
šķipsna Melnie pipari, malti
Melnie pipari, malti
 
Augu eļļa, cepšanai
Augu eļļa, cepšanai
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni bērniem
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Receptes cukura diabēta slimniekiem
  • Dārzeņu ēdieni
  • Dārzeņu pankūkas un plācenīši
  • Ikdienas maltītei
  • Krievu nacionālā virtuve
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Kāpostu kotletes ir sulīgas, gardas un vienkārši pagatavojamas. Vari tās pasniegt ne vien kā piedevu, bet arī kā pamatēdienu. Pat jaunākie ģimenes locekļi, kuri lielākoties nav sajūsmā par sautētiem vai tvaicētiem kāpostiem, ne vien ar gardu muti noēdīs zeltaini kraukšķīgās kotletes, bet noteikti prasīs papildporciju. It īpaši, ja kā piedevu pasniegsi skābo krējumu vai sēņu mērci.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Burkānu notīra, sarīvē uz smalkās rīves. Sīpolu un ķiplokus notīra un sakapā. Pētersīļus sakapā.

    Pannā uzkarsē olīveļļu un maisot apcep sagatavotos dārzeņus pāris minūtes, līdz tie ir zeltaini.

    Pa to laiku kāpostus sasmalcina (vieglāk to būs izdarīt ar virtuves kombaina palīdzību), liek bļodā un pārlej ar verdošu ūdeni.

    Pannas saturam pievieno pētersīļus, sāli, piparus, timiānu un turpina cept vēl 2 minūtes.

    Kāpostiem nolej ūdeni, pievieno pannas saturu, 2 olas, pusi miltus, mannu un visu samīca viendabīgā masā. Katru kotleti apviļā sakultā olā, tad rīvmaizē un cep pannā, iepriekš uzkarsētā eļļā 4–5 minūtes no katras puses, līdz kotletes ir zeltainas.

    Pasniedz kā piedevu gaļas ēdieniem, vai kā pamatēdienu ar skābo krējumu vai sēņu mērci.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form

    Luminor biznesam