Gardās kāpostu kotletes
Foto: Shutterstock
3.9091 11
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas

Kāpostu kotletes ir sulīgas, gardas un vienkārši pagatavojamas. Vari tās pasniegt ne vien kā piedevu, bet arī kā pamatēdienu. Pat jaunākie ģimenes locekļi, kuri lielākoties nav sajūsmā par sautētiem vai tvaicētiem kāpostiem, ne vien ar gardu muti noēdīs zeltaini kraukšķīgās kotletes, bet noteikti prasīs papildporciju. It īpaši, ja kā piedevu pasniegsi skābo krējumu vai sēņu mērci.

Burkānu notīra, sarīvē uz smalkās rīves. Sīpolu un ķiplokus notīra un sakapā. Pētersīļus sakapā.

Pannā uzkarsē olīveļļu un maisot apcep sagatavotos dārzeņus pāris minūtes, līdz tie ir zeltaini.

Pa to laiku kāpostus sasmalcina (vieglāk to būs izdarīt ar virtuves kombaina palīdzību), liek bļodā un pārlej ar verdošu ūdeni.

Pannas saturam pievieno pētersīļus, sāli, piparus, timiānu un turpina cept vēl 2 minūtes.

Kāpostiem nolej ūdeni, pievieno pannas saturu, 2 olas, pusi miltus, mannu un visu samīca viendabīgā masā. Katru kotleti apviļā sakultā olā, tad rīvmaizē un cep pannā, iepriekš uzkarsētā eļļā 4–5 minūtes no katras puses, līdz kotletes ir zeltainas.

Pasniedz kā piedevu gaļas ēdieniem, vai kā pamatēdienu ar skābo krējumu vai sēņu mērci.

Comment Form