Foto: Shutterstock
Kāpostu kotletes ir sulīgas, gardas un vienkārši pagatavojamas. Vari tās pasniegt ne vien kā piedevu, bet arī kā pamatēdienu. Pat jaunākie ģimenes locekļi, kuri lielākoties nav sajūsmā par sautētiem vai tvaicētiem kāpostiem, ne vien ar gardu muti noēdīs zeltaini kraukšķīgās kotletes, bet noteikti prasīs papildporciju. It īpaši, ja kā piedevu pasniegsi skābo krējumu vai sēņu mērci.
30Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

400 gkāposti1 ĒKolīveļļa1 gab.burkāni3 gab.olas3 ĒKmanna2 ĒKmilti1 gab.sīpoli2 gab.ķiploka daiviņas1 saujapētersīļi6 ĒKrīvmaize šķipsnatimiāns pēc garšassāls šķipsnamelnie pipari, malti augu eļļa, cepšanai

Sagatavošana

1

Burkānu notīra, sarīvē uz smalkās rīves. Sīpolu un ķiplokus notīra un sakapā. Pētersīļus sakapā.

2

Pannā uzkarsē olīveļļu un maisot apcep sagatavotos dārzeņus pāris minūtes, līdz tie ir zeltaini.

3

Pa to laiku kāpostus sasmalcina (vieglāk to būs izdarīt ar virtuves kombaina palīdzību), liek bļodā un pārlej ar verdošu ūdeni.

4

Pannas saturam pievieno pētersīļus, sāli, piparus, timiānu un turpina cept vēl 2 minūtes.

5

Kāpostiem nolej ūdeni, pievieno pannas saturu, 2 olas, pusi miltus, mannu un visu samīca viendabīgā masā. Katru kotleti apviļā sakultā olā, tad rīvmaizē un cep pannā, iepriekš uzkarsētā eļļā 4–5 minūtes no katras puses, līdz kotletes ir zeltainas.

Pasniedz kā piedevu gaļas ēdieniem, vai kā pamatēdienu ar skābo krējumu vai sēņu mērci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!