Gardās kartupeļu desas ar ķimenēm
Foto: Shutterstock
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Kartupeļu desas ir gan Lietuvā, gan Latgales pusē iecienīts ēdiens. Agrāk kartupeļu desu gatavošana bija visai laikietilpīgs pasākums, bet mūsdienās, kad kartupeļus ar virtuves kombaina palīdzību var sarīvēt pāris minūtēs, šī gardā ēdiena pagatavošana būs pa spēkam katram.

Kartupeļus nomizo, sarīvē uz rupjās rīves, pievieno sāli, piparus un ķimenes.

Nomizo ķiplokus un sīpolus. Sīpolus sarīvē uz rupjās rīves, ķiplokus – uz smalkās, un pievieno kartupeļu masai.

Treknu cauraudzīti samaļ, liek uz pannas cepties un karsē, līdz iztecējuši visi tauki.

Taukus nolej, gaļas "kraukšķīšus" ber pie kartupeļu masas un iemaisa tajā.

Iztīrītās, izmazgātās zarnās ar gaļas mašīnai paredzētu desu pildāmo uzgali pilda kartupeļu pildījumu.

Padoms: zarnu pildīšanai var izmantot arī plastmasas pudeli ar nogrieztu galu.

Nepilda zarnas līdz pašiem galiem, atstājot mazliet vietu. Zarnu galus aizsien. Pannu izklāj ar cepamo papīru, liek uz pannas desas, saritina ritulīšos un sabaksta ar koka irbulīti, lai desas cepoties neuzsprāgst.

Sakarsē krāsni līdz 190 grādiem, liek desas cepties aptuveni 45 minūtes, līdz tās ir kļuvušas skaisti zeltainas, ar kraukšķīgu garoziņu.

Desas vēl siltas griež gabalos un pasniedz ar skābo krējumu.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form