Foto: Shutterstock
Kartupeļu desas ir gan Lietuvā, gan Latgales pusē iecienīts ēdiens. Agrāk kartupeļu desu gatavošana bija visai laikietilpīgs pasākums, bet mūsdienās, kad kartupeļus ar virtuves kombaina palīdzību var sarīvēt pāris minūtēs, šī gardā ēdiena pagatavošana būs pa spēkam katram.
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

kartupeļi sīpoli ķiploka daiviņas400 gtrekna cūkgaļas krūtiņa pēc garšasķimenes pēc garšassāls pēc garšasmalti melnie pipari zarnas skābs krējums pasniegšanai

Sagatavošana

1

Kartupeļus nomizo, sarīvē uz rupjās rīves, pievieno sāli, piparus un ķimenes.

2

Nomizo ķiplokus un sīpolus. Sīpolus sarīvē uz rupjās rīves, ķiplokus – uz smalkās, un pievieno kartupeļu masai.

3

Treknu cauraudzīti samaļ, liek uz pannas cepties un karsē, līdz iztecējuši visi tauki.

4

Taukus nolej, gaļas "kraukšķīšus" ber pie kartupeļu masas un iemaisa tajā.

5

Iztīrītās, izmazgātās zarnās ar gaļas mašīnai paredzētu desu pildāmo uzgali pilda kartupeļu pildījumu.

Padoms: zarnu pildīšanai var izmantot arī plastmasas pudeli ar nogrieztu galu.

::recepte::

Nepilda zarnas līdz pašiem galiem, atstājot mazliet vietu. Zarnu galus aizsien. Pannu izklāj ar cepamo papīru, liek uz pannas desas, saritina ritulīšos un sabaksta ar koka irbulīti, lai desas cepoties neuzsprāgst.

Sakarsē krāsni līdz 190 grādiem, liek desas cepties aptuveni 45 minūtes, līdz tās ir kļuvušas skaisti zeltainas, ar kraukšķīgu garoziņu.

Desas vēl siltas griež gabalos un pasniedz ar skābo krējumu.

::!recepte::

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!