Foto: Shutterstock
Kartupeļu klimpiņas jeb ņoki, kā tos dēvē Itālijā, ar pašgatavotu tomātu mērci - gardai un sātīgai maltītei bez gaļas.
60Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 5
800 gkartupeļi150 gmilti2 olas pēc garšassāls MĒRCEI:500 gkonservēti tomāti1 TKoregano2 ĒKsviests pēc garšassāls2 ķiploka daiviņas1 TKcukurs rīvēts cietais siers

Sagatavošana

1

Kartupeļus nomazgā, ar visu mizu novāra un notīra.

2

Kartupeļus saspaida biezputrā, pievieno miltus, olas, sāli un visu sajauc viendabīgā masā. Virsmu nokaisa ar miltiem un no kartupeļu masas izveido garenas "desiņas" 2-3 cm biezumā.

3

Tās ar nazi sadala 3 cm garos gabaliņos – ņokos. Katru gabaliņu viegli saplacina, novelkot gar to ar dakšas zariem.

Foto: Shutterstock
4

Ūdeni uzvāra, pievieno sāli un liek ņokus vārīties. Kad ņoki uzpeld, tad pavāra vēl 2 min un ar putu karoti izņem, notecina, liek traukā siltumā.

5

Ņokus var ne vien vārīt, bet arī apcept pannā izkausētā sviestā vai eļļā.

6

Mērce: Konservētus tomātus sablendē, pievieno tiem oregano, caur spiedi izspiestus ķiplokus, sāli, cukuru un karsē katliņā ar sviestu aptuveni 5-7 minūtes, līdz mērce viegli sabiezē.

7

Gatavos ņokus liek uz šķīvja, pārlej ar tomātu mērci un pārber ar sarīvētu sieru.

Padoms: izvārītos ņokus pirms ēšanas var arī apcept sviestā, lai tie iegūtu zeltainu garoziņu.

Iesūtīja: no cāļa konferences, pirmavots nav norādīts

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!