Gardie Liepājas menciņi
Foto: Liepājas reģionālā tūrisma informācijas birojs

Liepājas viesi zina, ka pilsētas restorānos un kafejnīcās var nobaudīt vietējo ēdienu "Liepājas menciņi" – pēc senas Dienvidkurzemes receptes podiņā pagatavotus kartupeļus ar kūpinātu mencu un sīpoliem. Agrāk šī ēdiena gatavošanai tradicionāli tika izmantota saulē kaltēta menca, bet šāda delikatese mūsdienas ir reti kur sameklējama, tādēļ pamēģini šo gardo ēdienu pagatavot, izmantojot kūpinātu mencu.

Sīpolus nomizo un apcep uz pannas kausētā sviestā, līdz tie ir zeltaini. Auksti kūpināto mencu attīra no ādas un asakām, sagriež gabaliņos. Dilles sakapā.

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

Podiņos kārtām liek kartupeļus, tad mencas gabaliņus un ceptos sīpolus.

Pārlej podiņu saturu ar saldo krējumu, pievieno piparus. Sāli neliek klāt, jo menca piešķirs ēdienam nepieciešamo sāļumu.

Podiņus liek krāsnī uz aptuveni 10 minūtēm. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar dillēm.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form