Gardie Liepājas menciņi
Foto: Liepājas reģionālā tūrisma informācijas birojs
0 0
Loading...
Sastāvdaļas
5
5 vārīti kartupeļi
vārīti kartupeļi
2
2 vidēji lieli sīpoli
vidēji lieli sīpoli
200 g
200 g auksti kūpināta menca
auksti kūpināta menca
220 ml
220 ml saldais krējums
saldais krējums
pēc garšas
pēc garšas malti melnie pipari
malti melnie pipari
pēc garšas
pēc garšas dilles
dilles
  • Zivju un jūras produktu ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Liepājas viesi zina, ka pilsētas restorānos un kafejnīcās var nobaudīt vietējo ēdienu "Liepājas menciņi" – pēc senas Dienvidkurzemes receptes podiņā pagatavotus kartupeļus ar kūpinātu mencu un sīpoliem. Agrāk šī ēdiena gatavošanai tradicionāli tika izmantota saulē kaltēta menca, bet šāda delikatese mūsdienas ir reti kur sameklējama, tādēļ pamēģini šo gardo ēdienu pagatavot, izmantojot kūpinātu mencu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sīpolus nomizo un apcep uz pannas kausētā sviestā, līdz tie ir zeltaini. Auksti kūpināto mencu attīra no ādas un asakām, sagriež gabaliņos. Dilles sakapā.

    Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

    Podiņos kārtām liek kartupeļus, tad mencas gabaliņus un ceptos sīpolus.

    Pārlej podiņu saturu ar saldo krējumu, pievieno piparus. Sāli neliek klāt, jo menca piešķirs ēdienam nepieciešamo sāļumu.

    Podiņus liek krāsnī uz aptuveni 10 minūtēm. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar dillēm.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form