Foto: Privātais arhīvs
Trausli medus un mandeļu cepumiņi brīvdienu našķošanās reizei. "Es mēdzu šiem cepumiņiem variēt garšas, papildus uzberot apelsīnu vai laima miziņas, un mans jaunatklājums ir pāris lavandas ziediņi uz katra cepumiņa, tā kā tiem ir eikaliptam līdzīga garša, tad savienojumā ar medu tas patiešām ir sprādziens garšas kārpiņām!" stāsta receptes autore Medus.
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

120 gsviests50 gmedus150 gmandeļu pārslas100 mlsaldais krējums100 gcukurs piciņa sviesta100 gbaltā šokolāde

Sagatavošana

1

Liek pannā cukuru, medu, saldo krējumu un sviestu, to visu maisot, uz vidējas uguns vāra 12 minūtes, līdz masa kļūst zeltaina.

2

Pievieno mandeļu pārslas un maisot karsē vienu minūti. Noņem pannu no uguns.

3

Tortes formā ieklāj cepampapīru un lej karsto mandeļu masu no pannas. Liek cepeškrāsnī 180 grādos C un cep 12 minūtes. Var arī nelietot tortes formu, mandeļu masu lejot uz paplātes, kurā ir ieklāts cepampapīrs. Receptes autores piezīme: ja masu cep līdz 15 minūtēm, tā kļūst tumši brūna un ir izteikta karamelizēta garša.

4

Gatavo cepumu izņem no cepeškrāsns un ļauj tam atpūsties trīs minūtes, tad ar naža galu atdala no formas maliņām un noņem metāla gredzenu.

5

Kad lielais cepums sāk lēnām sacietēt (apmēram pēc divām minūtēm), to var veidot dažādās formās. Visātrāk un ērtāk to sadalīt ar apaļo picas nazīti, iesaka Medus.

6

Sagrieztos cepumiņus atdzesē, paralēli ūdens peldē izkausē balto šokolādi un sviesta piciņu.

7

Kausēto šokolādi pārlej cepumiņiem. "Kur un kā, tas jau ir atkarīgs no garšas izjūtām! Cepumiņi ir trausli, bet ne drūpoši, jo medus tiem neļauj pārvērsties par griljāžu!" teic receptes autore.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!