Foto: Shutterstock
Zeltaini siera cepumiņi – gards sāļais našķis pie alus vai vīna glāzes.
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

100 gmilti100 gsviests100 grīvēts siers40 grīvēts cietais siers pārkaisīšanai šķipsnasāls olas dzeltenums ķimenes magones vai sezama sēkliņas

Sagatavošana

1

Atdzesētu sviestu sagriež mazos gabaliņos vai sarīvē uz rupjās rīves un miltiem, pievieno sieru un garšvielas.

2

Ar aukstām rokām samīca gludu mīklu un liek ledusskapī vismaz uz stundu (vislabāk, ja vakarā samīca un no rīta cep).

3

Mīklu izrullē ~ 3 mm biezu, ar nazi sagriež standziņās. Cepumus liek uz plāts, kas apklāta ar cepampapīru, pārziež ar sakultu olas dzeltenumu, pārkaisa ar sieru un apbārsta ar ķimenēm, magonēm vai sezama sēkliņām.

4

Cep līdz 180 – 190 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 10 minūtes zeltaini dzeltenus.

Cepumiem nedrīkst ļaut pārcepties, jo tad tie piedeg un paliek rūgteni.

Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!