Foto: Shutterstock
Tomāti želejā ar etiķi - laba uzkoda jebkurās viesībās.

4 - 5 ½ l burciņām

11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

tomāti sīpoli1 gab.lauru lapa dilles piparu graudi sinepju sēklas20 gželatīns800 mlūdens3 ĒKcukurs1 ĒKsāls ĒKetiķis 9%

Sagatavošana

1

4 -5 ĒK 9% etiķa (etiķi pielej beigās, kad cukurs-sāls ūdens ir uzvārījies un vairāk nevārās).

2

Želatīnu ieber 200 g ūdens un ļauj uzbriedināt. Sagatavo marinādi.

3

Burciņā apakšā liek - 1 lauru lapu, dilles, piparus, sinepju sēklas (ja ir).

4

Liek kārtām tomātus/sīpolus, kas ir sagriezti riņķīšos. Tad marinādei lej klāj želatīnu, visu samaisa. Ja marināde sabiezējusi, tad uzkarsē, lai marināde sasilst, tad želatīns izkusīs. Kārtīgi visu samaisa un lej burciņās.

5

Pēc tam visu liek pasterizēties, grādi 80-85, bet nedrīkst vārīt, jo želatīns nerecēs. Vāko ciet.

Iesūtīja: cukuriite

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!