Gardie vistas filejas kebabi ar dārzeņiem
Foto: Shutterstock
3.0000 2
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
4
4 tortiljas
tortiljas
Kababiem
400 g
400 g vistas fileja
vistas fileja
1
1 sīpols
sīpols
1 šķipsna
1 šķipsna dzeramā soda
dzeramā soda
1/2 TK
1/2 TK cukurs
cukurs
1 TK
1 TK sāls
sāls
1 TK
1 TK timiāns
timiāns
Dārzeņiem
1
1 baklažāns
baklažāns
1
1 paprika
paprika
2
2 sarkanie sīpoli
sarkanie sīpoli
pēc garšas
pēc garšas pētersīļi
pētersīļi
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
3 ĒK
3 ĒK olīveļļa
olīveļļa
pēc garšas
pēc garšas malti melnie pipari
malti melnie pipari
1/2 TK
1/2 TK cukurs
cukurs
1
1 citrons
citrons
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Gardi vistas filejas kebabi, ko var cept gan cepeškrāsnī, gan uz grila vai pat grilpannā. Īpaši labi garšos ar ceptiem dārzeņiem, kraukšķīgām sīpolu ripiņām un šļuciņu citronu sulas.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Koka iesmiņus pārlej ar ūdeni.

    Sakarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem.

    Gatavo kebabus. Caur rupjo sietiņu samaļ vistas filejas. Pievieno sāli, cukuru, sodu, timiānu, uz rupjās rīves sarīvētu sīpolu un rūpīgi izmaisa, līdz gaļa ir viegli veidojama.

    Veido no gaļas masas garenas "desiņas" un ver uz iesmiņiem. Liek kebabus uz ieeļļotas restītes un liek krāsnī. Pēc 10-12 minūtēm kebabu iesmiņus apgriež un turpina cept vēl 10 minūtes.

    Kamēr kebabi cepas, sagriež ripiņās baklažānus, ķiplokus nomizo un sakapā, papriku sagriež strēmelēs, sīpolus nomizo, sagriež pusgredzenos.

    Pannā uzkarsē eļļu, liek cepties baklažānus, pēc 5 minūtēm pievieno papriku, ķiplokus, sāli, piparus, cukuru un turpina cept vēl 3–4 minūtes.

    Dārzeņus liek uz tortiljām, virs tiem – kebabu iesmiņus. Pievieno sīpolus, kapātus pētersīļus un visu pārslaka ar citronu sulu.

    Ja vēlas, var pievienot karoti bezpiedevu jogurta.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form