Foto: Shutterstock
Gardi vistas filejas kebabi, ko var cept gan cepeškrāsnī, gan uz grila vai pat grilpannā. Īpaši labi garšos ar ceptiem dārzeņiem, kraukšķīgām sīpolu ripiņām un šļuciņu citronu sulas.
40Minūtes
18Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 tortiljas KEBABIEM:400 gvistas fileja1 sīpols1 šķipsnadzeramā soda0.5 TKcukurs1 TKsāls1 TKtimiāns DĀRZEŅIEM:1 baklažāns1 paprika2 sarkanie sīpoli pēc garšaspētersīļi pēc garšassāls3 ĒKolīveļļa pēc garšasmalti melnie pipari0.5 TKcukurs1 citrons

Sagatavošana

1

Koka iesmiņus pārlej ar ūdeni.

2

Sakarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem.

3

Gatavo kebabus. Caur rupjo sietiņu samaļ vistas filejas. Pievieno sāli, cukuru, sodu, timiānu, uz rupjās rīves sarīvētu sīpolu un rūpīgi izmaisa, līdz gaļa ir viegli veidojama.

4

Veido no gaļas masas garenas "desiņas" un ver uz iesmiņiem. Liek kebabus uz ieeļļotas restītes un liek krāsnī. Pēc 10-12 minūtēm kebabu iesmiņus apgriež un turpina cept vēl 10 minūtes.

5

Kamēr kebabi cepas, sagriež ripiņās baklažānus, ķiplokus nomizo un sakapā, papriku sagriež strēmelēs, sīpolus nomizo, sagriež pusgredzenos.

6

Pannā uzkarsē eļļu, liek cepties baklažānus, pēc 5 minūtēm pievieno papriku, ķiplokus, sāli, piparus, cukuru un turpina cept vēl 3–4 minūtes.

7

Dārzeņus liek uz tortiljām, virs tiem – kebabu iesmiņus. Pievieno sīpolus, kapātus pētersīļus un visu pārslaka ar citronu sulu.

8

Ja vēlas, var pievienot karoti bezpiedevu jogurta.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!