Gardie vistu spārniņi ar safrānu un ķiplokiem
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
4.5000 2
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Garda spāņu karstā tapa. Safrāns iekrāsos spārnus apetīlīgā, dzeltenbrūnā tonī. Pasniedz ar svaigas bagetes šķēlēm.

Liek karsēties cepeškrāsni uz 180ºC. Smalki sagriež sīpolu un ķiplokus. Atdala spārniem pirmo locītavas daļu. Sakarsē pannu ar olīveļļu un apbrūnina spārnus no abām pusēm. Liek spārnus cepeškrāsns izturīgā traukā.

Karstajā pannā liek sīpolus un ķiplokus. Ja nepieciešams, pievieno papildu eļļu. Cep, līdz sīpoli caurspīdīgi. Pievieno baltvīnu, buljonu, timiāna zariņu un safrānu. Visu uzvāra un karsē apmēram 2 minūtes.

Lej aromatizēto buljonu pāri spārniem un liek trauku karstā cepeškrāsnī. Cep, līdz spārni gatavi, apmēram 20 minūtes.

Comment Form