6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

4 olas3 ĒKcukurs3 glāzespiens3 ĒKizkausēts sviests šķipsnasāls3 glāzesmilti

Sagatavošana

1

Sākumā atdalu olu dzeltenumus no olu baltumiem.

2

Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru, kuļ tik ilgi, kamēr cukurs pakusis. Tad pievieno glāzi piena, kausēto sviestu, kā arī sāls šķipsniņu, visu labi samaisa.

3

Tad klāt iesijā miltus, kad sāk izveidoties biezāka masa – lēnām var liet klāt pienu, līdz izveidojas viendabīga mīkla. Tai jābūt ne pārāk biezai.

4

Lai mīklai piešķirtu gaisīgumu un izvairītos no kunkulīšiem, kā pēdējos pievieno olu baltumus, ko pirms pievienošanas kārtīgi saputo un iecilā mīklā, lēnām maisot.

5

Kad mīkla gatava, atstāj to uz 30 minūtēm ievilkties.

6

Pankūkas cep kārtīgi uzkarsētā pannā, pasniedz ar mājas ievārījumu vai šokolādes krēmu un pienu.

"Pankūkas būs gardākas, ja gatavosiet tās mīlestībā kopā ar ģimeni," raksta receptes autore Ieva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!