Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Kraukšķīgi cepumi ar vidū paslēptām rozīnēm. Ātri pagatavojami un smaržīgi. Īpaši labi garšos kopā ar kādu bumbiņu vaniļas vai plombīra saldējuma.
30Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 20
200 gmilti1 TKcepamais pulveris50 gpūdercukurs1 šķipsnasāls50 gsviests1 gab.ola4 ĒKpiens150 grozīnes

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200oC.

2

Pirms gatavošanas, olas dzeltenumu atdala no olas baltuma.

3

Miltus, pūdercukuru, cepamo pulveri un sāli ber lielā bļodā. Masā ieberž sviestu, lai tas vienmērīgi sajauktos ar miltiem.

4

Pēc tam mīklai pievieno olas dzeltenumu un pienu, rūpīgi samīcot mīklu.

5

Ja mīkla ir pārāk mīksta un silta, lai izrullētu, to ietin pārtikas plēvē un ieliek ledusskapī sastingt.

6

Mīklu pēc tam izrullē lielā taisnstūra formā. Izrullēto mīklu ar nazi pārgriež uz pusēm. Vienai daļai uzkaisa virsū rozīnes, bet otru mīklas pusi liek rozīnēm pa virsu.

7

Mīklas plāksni vēlreiz izrullē, lai rozīnes saliptu mīklā un nebūtu redzamas.

8

Mīklu sagriež 3x8 centimetrus lielos taisnstūros. Cepumus liek uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, un viscaur mīklu sadursta ar dakšiņu.

9

Pēc tam cepumus apsmērē ar olas baltumu un apkaisa ar nedaudz pūdercukura.

10

Cepumus cep 12–15 minūtes, līdz tie ir zeltaini brūni.

11

Pēc tam ņem laukā no cepeškrāsns un pirms pasniegšanas atdzesē.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!