Foto: Publicitātes foto
Satriecoši garšīgi un veselīgi: garneles kopā ar Āzijas garšu – miso, ingveru, čili un sezamu. Kad izlasīsiet sastāvdaļu sarakstu, sapratīsiet, ka šī maltīte būs neatkārtojami garda, aicina populārais britu pavārs Džeimijs Olivers. Lūk, Džeimija Olivera ideja, kā pagatavot ļoti gardas garneles Austrumu gaumē!
30Minūtes
20Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 gab.burkāni gab.gurķis100 gsaldie zirnīši200 gbrokoļi300 grīsu nūdeles3 gab.laims2 ĒKsezama sēkliņas augu eļļa16 gab.tīģergarneles (neapstrādātas, no ilgtspējīgām ieguves vietām2 gab.sīpoli1 gab.čili pipars bunte svaigs koriandrs mērcei: ingvera gabals (5 cm)3 gab.ķiploka daivas2 gab.sīpoli2 ĒKasā čili mērce200 mlsvaigi spiesta ābolu sula2 ĒKmedus1 ĒKsaldais miso

Sagatavošana

1

Gatavo mērci: notīri, smalki sarīvē ingveru un ķiplokus. Ieber vidēja lieluma pannā. Notīri un smalki sagriez sīpolus, ieber pannā. Pievieno čili mērci, ābolu sulu, medu un miso.

2

Karsē uz vidējas uguns līdz vārīšanās temperatūrai. Samazini liesmu un vāri uz lēnas uguns apmēram piecas minūtes vai arī tik ilgi, kamēr mērce kļūst sīrupaina un notek no karotes.

3

Notīri burkānus un gurķi, sagriez tos mazās, sērkociņiem līdzīgās strēmelītēs, pēc tam notīri saldos zirnīšus un nogriez pusi no brokoļu kātiem.

4

Atbilstoši instrukcijai novāri rīsu nūdeles, pievieno un kopā ar rīsiem noblanšē brokoļus. Nosusini un samaisi ar trīs ēdamkarotēm mērces un divu laimu sulu.

5

Mazā pannā uz vidējas uguns apgrauzdē sezama sēkliņas apmēram trīs minūtes vai līdz tās kļūst zeltainas.

6

Lielā pannā ielej mazliet eļļas, uzkarsē uz lielas uguns, maisot cep veselas garneles apmēram trīs minūtes vai līdz tās kļūst rozā.

7

Pievieno atlikušo mērci un turpini cept apmēram divas minūtes vai līdz brīdim, kamēr garneles kļūst lipīgas un karamelizētas, bet mērce ir bieza un spīdīga. Pēc tam pārber pāri nūdeļu salātiem.

8

Notīri un smalki sagriez sīpolus un čilī, saplucini koriandra lapiņas. Pārkaisi pāri salātiem, pasniedz kopā ar sagrieztām laimu ceturtdaļām, no kurām pirms ēšanas izspiež sulu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!