Garneles ar rīsu nūdelēm austrumu gaumē
Foto: Publicitātes foto
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
salātiem:
2 gab.
2 gab. burkāni
burkāni
1/2 gab.
1/2 gab. gurķis
gurķis
100 g
100 g saldie zirnīši
saldie zirnīši
200 g
200 g brokoļi
brokoļi
300 g
300 g rīsu nūdeles
rīsu nūdeles
3 gab.
3 gab. laims
laims
2 ĒK
2 ĒK sezama sēkliņas
sezama sēkliņas
 
augu eļļa
augu eļļa
16 gab.
16 gab. tīģergarneles (neapstrādātas, no ilgtspējīgām ieguves vietām
tīģergarneles (neapstrādātas, no ilgtspējīgām ieguves vietām
2 gab.
2 gab. sīpoli
sīpoli
1 gab.
1 gab. čili pipars
čili pipars
 
bunte svaigs koriandrs
bunte svaigs koriandrs
 
mērcei:
mērcei:
 
ingvera gabals (5 cm)
ingvera gabals (5 cm)
3 gab.
3 gab. ķiploka daivas
ķiploka daivas
2 gab.
2 gab. sīpoli
sīpoli
2 ĒK
2 ĒK asā čili mērce
asā čili mērce
200 ml
200 ml svaigi spiesta ābolu sula
svaigi spiesta ābolu sula
2 ĒK
2 ĒK medus
medus
1 ĒK
1 ĒK saldais miso
saldais miso
  • Ass un pikants ēdiens
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Slavenību receptes
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Viegla vasaras maltīte
  • Karstie salāti
  • Zivju un jūras produktu ēdieni
  • Zivju un jūras produktu salāti
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Satriecoši garšīgi un veselīgi: garneles kopā ar Āzijas garšu – miso, ingveru, čili un sezamu. Kad izlasīsiet sastāvdaļu sarakstu, sapratīsiet, ka šī maltīte būs neatkārtojami garda, aicina populārais britu pavārs Džeimijs Olivers. Lūk, Džeimija Olivera ideja, kā pagatavot ļoti gardas garneles Austrumu gaumē!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo mērci: notīri, smalki sarīvē ingveru un ķiplokus. Ieber vidēja lieluma pannā. Notīri un smalki sagriez sīpolus, ieber pannā. Pievieno čili mērci, ābolu sulu, medu un miso.

    Karsē uz vidējas uguns līdz vārīšanās temperatūrai. Samazini liesmu un vāri uz lēnas uguns apmēram piecas minūtes vai arī tik ilgi, kamēr mērce kļūst sīrupaina un notek no karotes.

    Notīri burkānus un gurķi, sagriez tos mazās, sērkociņiem līdzīgās strēmelītēs, pēc tam notīri saldos zirnīšus un nogriez pusi no brokoļu kātiem.

    Atbilstoši instrukcijai novāri rīsu nūdeles, pievieno un kopā ar rīsiem noblanšē brokoļus. Nosusini un samaisi ar trīs ēdamkarotēm mērces un divu laimu sulu.

    Mazā pannā uz vidējas uguns apgrauzdē sezama sēkliņas apmēram trīs minūtes vai līdz tās kļūst zeltainas.

    Lielā pannā ielej mazliet eļļas, uzkarsē uz lielas uguns, maisot cep veselas garneles apmēram trīs minūtes vai līdz tās kļūst rozā.

    Pievieno atlikušo mērci un turpini cept apmēram divas minūtes vai līdz brīdim, kamēr garneles kļūst lipīgas un karamelizētas, bet mērce ir bieza un spīdīga. Pēc tam pārber pāri nūdeļu salātiem.

    Notīri un smalki sagriez sīpolus un čilī, saplucini koriandra lapiņas. Pārkaisi pāri salātiem, pasniedz kopā ar sagrieztām laimu ceturtdaļām, no kurām pirms ēšanas izspiež sulu.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form