Foto: Shutterstock
Ļoti kārdinoša un garda uzkodiņa, kas neatstās vienaldzīgu nevienu ēdāju. Viesībās to var izmantot kā starteri, pasniedzot ar aukstu, sausu dzirkstošo vīnu.
30Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
800 gtīģergarneles eļļa (cepšanai)200 mlmilti šķipsnasāls šķipsnamelnie pipari šķipsnačili piparu pulveris2 olas500 mlkokosriekstu skaidiņas1 citrons

Sagatavošana

1

Ja nepieciešams, pa nakti liek atkausēties garneles, tās pārliekot parastajā ledusskapja nodalījumā. Nākamajā dienā īsi pirms cepšanas tās attīra no čaulām.

2

Mērces katliņā sakarsē eļļu, kas ir ielieta apmēram 8 cm. Sagatavo paplāti vai lielu šķīvi, to izklājot ar vairākās kārtās salocītu papīra dvieli.

3

Sagatavo trīs padziļinātus šķīvjus: vienā ieber miltus, kuram pievieno sāli, svaigi maltus melnos piparus un čili piparus, otrā viegli sakuļ olas, trešajā ieber kokosriekstu skaidiņas.

4

Katru garneli vispirms apvārta miltos, pēc tam olā un pēc tam kokosriekstu skaidiņās, liek karstā eļļā un cep, līdz garneles zeltainas, apmēram 4–5 minūtes. Jācenšas katliņā nesalikt pārāk daudz garneļu. Tādā gadījumā eļļai krītas temperatūra un garneles pārstāj cepties.

5

Gatavās garneles izņem no eļļas un uz mirkli liek uz papīra dvieļa nosusināties. Neatstāj garneles uz dvieļa pārāk ilgi, tad tās zaudēs kraukšķīgumu!

Pasniedz ar citrona daiviņām un saldo čili mērci vai ievārījumu, kura recepti vari izlasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!