Nevienam nav noslēpums, ka nereti pēc svētkiem ledusskapjos rodas dažu ēdienu pārpalikums. Lieldienās mūždien jādomā, ko darīt ar izvārīto olu kalnu, Ziemassvētkos pelēko zirņu bļodas tā arī netiek izēstas un piparkūkas vēl labu laiku mētājas visos stūros. Pēc vasaras saulgriežiem tā mēdz iekrāties ķimeņu siers, ko kats sevi cienošs latvietis uzskata par obligātu ciemakukuli vasaras vidū.

Ko tad darīt ar ķimeņu sieru, kurš savā tradicionālajā formā vairs neuzrunā kārumnieka dvēseli? Visvienkāršākais - iemarinēt eļļā un garšaugos!

180Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

ķimeņu siers eļļa pēc izvēles dilles pāris ķiploka daiviņas čili pipars sāls pēc vēlēšanās

Sagatavošana

1

Visu sieru, kas nav apēsts, sagriež nelielos kubiņos, un pilda siera daudzumam atbilstošā burciņā, pa starpām ievietojot arī garšvielas, kas šķiet saderīgas ar ķimeņu aromātu. Kad burciņa pilna, pārlej ar eļļu. Vari izvēlēties olīveļļu ar tai raksturīgo garšu, vai izvēlēties kādu no neitrālākām eļļām.

2

Burciņu aizvāko un liek ledusskapī uz pāris dienām nostāvēties. Pasniedz ar salātiem, omletēm vai kā gardu uzkodu. Arī marinēšanai izmantoto eļļu var lietot salātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!