Marinēts ķimeņu siers
Foto: Irita Antoņeviča
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
 
ķimeņu siers
ķimeņu siers
 
eļļa pēc izvēles
eļļa pēc izvēles
 
dilles
dilles
 
pāris ķiploka daiviņas
pāris ķiploka daiviņas
 
čili pipars
čili pipars
 
sāls pēc vēlēšanās
sāls pēc vēlēšanās
  • Ass un pikants ēdiens
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Viegla vasaras maltīte
  • Siera un biezpiena uzkodas
  • Pasaules Virtuve
  • Nevienam nav noslēpums, ka nereti pēc svētkiem ledusskapjos rodas dažu ēdienu pārpalikums. Lieldienās mūždien jādomā, ko darīt ar izvārīto olu kalnu, Ziemassvētkos pelēko zirņu bļodas tā arī netiek izēstas un piparkūkas vēl labu laiku mētājas visos stūros. Pēc vasaras saulgriežiem tā mēdz iekrāties ķimeņu siers, ko kats sevi cienošs latvietis uzskata par obligātu ciemakukuli vasaras vidū.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ko tad darīt ar ķimeņu sieru, kurš savā tradicionālajā formā vairs neuzrunā kārumnieka dvēseli? Visvienkāršākais - iemarinēt eļļā un garšaugos!

    Visu sieru, kas nav apēsts, sagriež nelielos kubiņos, un pilda siera daudzumam atbilstošā burciņā, pa starpām ievietojot arī garšvielas, kas šķiet saderīgas ar ķimeņu aromātu. Kad burciņa pilna, pārlej ar eļļu. Vari izvēlēties olīveļļu ar tai raksturīgo garšu, vai izvēlēties kādu no neitrālākām eļļām.

    Burciņu aizvāko un liek ledusskapī uz pāris dienām nostāvēties. Pasniedz ar salātiem, omletēm vai kā gardu uzkodu. Arī marinēšanai izmantoto eļļu var lietot salātiem.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form