Gaspačo ar ķiploku grauzdiņiem
Foto: Shutterstock
3.5556 9
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
5
5 tomāti
tomāti
2
2 sarkanas paprikas
sarkanas paprikas
1
1 gurķis
gurķis
2
2 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1
1 sīpols
sīpols
2 glāzes
2 glāzes tomātu sula
tomātu sula
2 ĒK
2 ĒK sarkanvīna etiķis
sarkanvīna etiķis
2 ĒK
2 ĒK olīveļļa
olīveļļa
2 ĒK
2 ĒK kapāti pētersīļi
kapāti pētersīļi
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas melnie pipari
melnie pipari
pēc garšas
pēc garšas čili mērce
čili mērce
2 ĒK
2 ĒK grauzdiņi
grauzdiņi
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Svaigēšana
  • Aukstās zupas
  • Dārzeņu zupas
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Spāņu nacionālā virtuve
  • Gaspačo - brīnišķīgā vasaras zupa, kuru tik viegli un ātri var sakult ar blenderi. Toties, lai pagatavotu ķiplokgrauzdiņu kubiņus, vispirms saspiestu, bet nesmalcinātu ķiploku apcep eļļā, tādējādi to aromatizējot. Pēc tam eļļu izmanto maizes kubiņu grauzdēšanai cepeškrāsnī.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsnī vai uz pannas sacep maizes grauzdiņu kubiņus, izmantojot ķiploku eļļu.

    Uzvāra ūdeni tomātu blanšēšanai. Trīs tomātiem pie pamatnes iegriež krusteniski mizu, liek bļodā un aplej ar verdošu ūdeni. Pēc mirkļa izņem no verdošā ūdens un noskalo aukstā ūdenī, lai var noturēt rokās. Novelk tomātiem mizu, sadala lielos gabalos un liek blenderī. Atlikušos divus tomātus sagriež kubiņos.

    Iztīra un palielos gabalos sagriež papriku, liek blenderī. Nomizo un lielos gabalos sadala pusi no gurķa. Otru pusi sagriež kubiņos un sajauc ar tomātu kubiņiem. Sīpolu sagriež 4 daļās, saspiež ar plakanisku nazi ķiplokus, rupji sakapā pētersīļus un liek blenderī (dažas lapiņas noglabā rotāšanai). Uzlej sulu un visu sablendē.

    Beigās zupai pēc garšas pievieno etiķi, sāli, melnos piparus un čili aso mērci. Pasniedzot pa virsu liek karoti grauzdiņu un sagrieztos tomātus ar gurķiem. Rotā ar zaļumiem.

    Ļoti karstā laikā tomātu sulu var sasaldēt kubiņos un šādus sulas ledus gabaliņus pasniedzot pievienot zupai.

    Tags

    Zupas receptes Tomāti Ātri pagatavojami ēdieni Svaigēšana Aukstās zupas Dārzeņu zupas Baltmaize Čili Etiķis Gurķi Ķiploki Melnie pipari Olīveļļa Paprika Pētersīļi Sāls Sīpoli Tomāti Tomātu sula Bez termiskas apstrādes Ikdienas maltītei Pasniegt atdzesētu Pusdienas Vakariņas Spāņu nacionālā virtuve viegli
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form