Gaspačo ar ķiploku grauzdiņiem
Foto: Shutterstock
3.7143 7
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Gaspačo - brīnišķīgā vasaras zupa, kuru tik viegli un ātri var sakult ar blenderi. Toties, lai pagatavotu ķiplokgrauzdiņu kubiņus, vispirms saspiestu, bet nesmalcinātu ķiploku apcep eļļā, tādējādi to aromatizējot. Pēc tam eļļu izmanto maizes kubiņu grauzdēšanai cepeškrāsnī.

Cepeškrāsnī vai uz pannas sacep maizes grauzdiņu kubiņus, izmantojot ķiploku eļļu.

Uzvāra ūdeni tomātu blanšēšanai. Trīs tomātiem pie pamatnes iegriež krusteniski mizu, liek bļodā un aplej ar verdošu ūdeni. Pēc mirkļa izņem no verdošā ūdens un noskalo aukstā ūdenī, lai var noturēt rokās. Novelk tomātiem mizu, sadala lielos gabalos un liek blenderī. Atlikušos divus tomātus sagriež kubiņos.

Iztīra un palielos gabalos sagriež papriku, liek blenderī. Nomizo un lielos gabalos sadala pusi no gurķa. Otru pusi sagriež kubiņos un sajauc ar tomātu kubiņiem. Sīpolu sagriež 4 daļās, saspiež ar plakanisku nazi ķiplokus, rupji sakapā pētersīļus un liek blenderī (dažas lapiņas noglabā rotāšanai). Uzlej sulu un visu sablendē.

Beigās zupai pēc garšas pievieno etiķi, sāli, melnos piparus un čili aso mērci. Pasniedzot pa virsu liek karoti grauzdiņu un sagrieztos tomātus ar gurķiem. Rotā ar zaļumiem.

Ļoti karstā laikā tomātu sulu var sasaldēt kubiņos un šādus sulas ledus gabaliņus pasniedzot pievienot zupai.

Source

Tasty

Tags

Zupas receptes Tomāti Ātri pagatavojami ēdieni Svaigēšana Aukstās zupas Dārzeņu zupas Baltmaize Čili Etiķis Gurķi Ķiploki Melnie pipari Olīveļļa Paprika Pētersīļi Sāls Sīpoli Tomāti Tomātu sula Bez termiskas apstrādes Ikdienas maltītei Pasniegt atdzesētu Pusdienas Vakariņas Spāņu nacionālā virtuve viegli
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form