Foto: Publicitātes foto
Sulīga dārzeņu pīrāga recepti, ko Jāņu galdam visjautrāk būs gatavot kopā ar bērniem, iesaka bloga "Upene.lv" autore Annija Mihelsone un "Dobeles dzirnavnieks".
120Minūtes
18Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
4 vidēji lieli burkāni350 glečo200 gšampinjoni1 kabacis2 olas150 mlsaldais krējums2 saujascietā siera gabaliņi šķipsnasāls šķipsnaķiploku pulveris3 timiāna zariņi150 gsparģeļi MĪKLA:250 gkviešu milti1 olas dzeltenums160 gauksts sviests2 ĒKauksts ūdens šķipsnasāls3 TKraudene

Sagatavošana

1

Iesijā bļodā miltus, pievieno sāli un aukstu sviestu. Ļauj bērnam saberzt visu kopā, līdz izveidojas rīvmaizei līdzīga masa.

2

Pievieno olas dzeltenumu un auksto ūdeni, tad, maigi mīcot, ar pirkstiem izveido viendabīgu mīklas bumbu un liec to ledusskapī vismaz uz stundu.

3

Nomizo un sagriež ripiņās burkānus, ļauj bērnam nomazgāt un sagriezt sēnes un kabaci.

4

Apcep burkānus, pievieno sēnes un kabaci. Kad viss apcepies, pievieno lečo un pasautē.

5

Izņem no ledusskapja mīklu un vienmērīgi izlīdzina tartes vai kūkas formā, maliņas uzlokot uz augšu (to var darīt visi kopā - tas sagādās lielu prieku un jautrību).

6

Ar mīklu izklāto formu pilda ar sagatavotajiem dārzeņiem.

7

Sakuļ olu ar saldo krējumu un dod, lai mazais droši lej to virsū dārzeņiem. Pārber ar cietā siera gabaliņiem.

8

Nogriež sparģeļu apakšējos galiņus, bet pārējo daļu liek virsū pīrāgam. Ievieto līdz 190 grādiem sakarsētā krāsnī cepties uz 40 - 45 minūtēm.

9

Mazie pavāri gatavo pīrāgu dekorē ar redīsu dīgstiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!