Gatavo kopā ar bērniem: sulīgs sparģeļu un dārzeņu pīrāgs ar timiānu
Foto: Publicitātes foto
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Sulīga dārzeņu pīrāga recepti, ko Jāņu galdam visjautrāk būs gatavot kopā ar bērniem, iesaka bloga "Upene.lv" autore Annija Mihelsone un "Dobeles dzirnavnieks".

Iesijā bļodā miltus, pievieno sāli un aukstu sviestu. Ļauj bērnam saberzt visu kopā, līdz izveidojas rīvmaizei līdzīga masa.

Pievieno olas dzeltenumu un auksto ūdeni, tad, maigi mīcot, ar pirkstiem izveido viendabīgu mīklas bumbu un liec to ledusskapī vismaz uz stundu.

Nomizo un sagriež ripiņās burkānus, ļauj bērnam nomazgāt un sagriezt sēnes un kabaci.

Apcep burkānus, pievieno sēnes un kabaci. Kad viss apcepies, pievieno lečo un pasautē.

Izņem no ledusskapja mīklu un vienmērīgi izlīdzina tartes vai kūkas formā, maliņas uzlokot uz augšu (to var darīt visi kopā - tas sagādās lielu prieku un jautrību).

Ar mīklu izklāto formu pilda ar sagatavotajiem dārzeņiem.

Sakuļ olu ar saldo krējumu un dod, lai mazais droši lej to virsū dārzeņiem. Pārber ar cietā siera gabaliņiem.

Nogriež sparģeļu apakšējos galiņus, bet pārējo daļu liek virsū pīrāgam. Ievieto līdz 190 grādiem sakarsētā krāsnī cepties uz 40 - 45 minūtēm.

Mazie pavāri gatavo pīrāgu dekorē ar redīsu dīgstiem.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form