Gatavo kopā ar bērniem: vasarīgais dārzeņu gruboto
Foto: Publicitātes foto
0 0
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2/3 glāzes
2/3 glāzes grūbas
grūbas
100-150 ml
100-150 ml saldais krējums
saldais krējums
2 saujas
2 saujas cietais siers
cietais siers
2 TK
2 TK ķiploku pulveris
ķiploku pulveris
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
sauja
sauja diļļu zaļumi
diļļu zaļumi
sauja
sauja sniega zirņu pākstis
sniega zirņu pākstis
3
3 ķiploku galviņas
ķiploku galviņas
5
5 mazi burkāni
mazi burkāni
1/2
1/2 puravs
puravs
4
4 mazas bietes
mazas bietes
1
1 mazs kabacis
mazs kabacis
sauja
sauja kaltēti tomāti
kaltēti tomāti
 
zirņu dīgsti
zirņu dīgsti
  • Dārzeņu ēdieni
  • Putras un biezputras
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Vasarīga dārzeņu gruboto recepti, ko Jāņu galdam visjautrāk būs gatavot kopā ar bērniem, iesaka bloga "Upene.lv" autore Annija Mihelsone un "Dobeles dzirnavnieks".

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Uz pannas apgrauzdē grūbas, līdz tās kļūst viegli zeltainas.

    Ieber grūbas katlā un pielej ūdeni (attiecībā 1:2), liek vārīties, ik pa brīdim apskatoties, vai nav nepieciešams pievienot vairāk ūdens.

    Uzkarsē krāsni līdz 180 grādu temperatūrai.

    Ļaujiet, lai bērns nomazgā visus dārzeņus. Nomizo bietes.

    Ķiplokus pārgriež šķērsām uz pusēm, lai izceptās daiviņas varētu viegli izņemt.

    Darbiņš mazajam – bietes, kabacis un puravs jāsagriež ripiņās. Ļauj, lai bērns liek visus dārzeņus uz cepampannas un apslaka ar olīveļļu.

    Liek dārzeņus krāsnī cepties aptuveni 30-35 minūtes, līdz tie ir gatavi un viegli zeltaini.

    Kad pagājušas 20 minūtes, katliņā uzvāra ūdeni un apvāra sniega zirnīšus (aptuveni 3 minūtes), tad strauji atdzesē aukstā ūdenī.

    Kad grūbas gatavas, tās var noskalot tekošā, aukstā ūdenī, lai briešanas process neturpinātos.

    Uz pannas gatavo gruboto – mazajiem noteikti patiks grūbām pievienot saldo krējumu, ķiploku pulveri, sāli, sieru un dilles. Gatavo gruboto liek pasniegšanai paredzētā traukā.

    Dārzeņus un zirnīšus izkārto virs grūbām, ļaujot mazajiem palīgiem izdaiļot ēdienu ar zirņu dīgstiem un saulē kaltētiem tomātiem.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form