Foto: Shutterstock
Vienā bļodā apvienojot pāris vienkāršas sastāvdaļas, turklāt bez cepšanas un vārīšanas, iegūsi sātīgus tunča salātus ar patīkami svaigu garšu. Arī majonēze šoreiz nebūs nepieciešama, jo avokado gādās par salātu maigi krēmīgo konsistenci.
10Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

3 bundžiņas tunča eļļā1 garais gurķis3 avokado1 sarkanais sīpols1 zaļumu buntīte3 ĒKcitronu sula sāls pēc garšas1 TKcukurs pēc garšassvaigi malti melnie pipari

Sagatavošana

1

Gurķi nomizo, sagriež gabaliņos. Sīpolu nomizo, sīki sakapā. Avokado nomizo, sagriež kubiņos. Zaļumus (pētersīļus, dilles, kinzu, baziliku – pēc izvēles) sīki sakapā. Tuncim nolej eļļu, atstājot vien 2-3 ēdamkarotes.

2

Lai salāti neatsulotos, to sastāvdaļas joslām kārto bļodā vai uz garena šķīvja.

Foto: Shutterstock
3

Nelielā, aizvākojamā burciņā ielej atlikto eļļu, pievieno citronu sulu, sāli, cukuru, piparus un aizskrūvētu burciņu sakrata, līdz izveidojas mērce.

4

Pirms pasniegšanas mērci pārlej salātiem un samaisa. Tā kā salātu sastāvā ir gurķi, tad tie ar laiku atsulosies un zaudēs kraukšķīgumu, tādēļ šie salāti ir paredzēti ātrai apēšānai.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!