Foto: Shutterstock
Gedlibže – krēmīgā skābā krējuma mērcē sautēta vistiņa – ir tradicionāls kabardīniešu virtuves ēdiens. Izcils rezultāts no pavisam vienkāršām sastāvdaļām! Šo gaļas sautējumu pieņemts ēst ar rokām, pārlejot iepriekš novārītai, atdzesētai un gabalos sagrieztai kukurūzas putrai, bet tikpat labi tas garšos, pasniegts ar vārītiem kartupeļiem, makaroniem, griķiem vai rīsiem.
90Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
1 vista1 sīpols100 gsviests2 ĒKeļļa2 ĒKmilti pēc garšasaso piparu pulveris400 gskābs krējums3 ķiploka daiviņas pēc garšasadžika vai aso piparu pulveris lauru lapas smaržīgie pipari kinza, dilles vai pētersīļi

Sagatavošana

1

Vistu sagriež gabalos (ātrākam rezultātam var izmantot jau iepriekš sadalītus vistu šķiņķus vai stilbiņus ar kaulu), liek katlā, pārlej ar ūdeni un vāra. Noputo, kad putas vairs neparādās, pievieno lauru lapas, smaržīgos piparus un uz nelielas liesmas vāra 30 minūtes.

2

Kamēr gaļa vārās, nomizo un sasmalcina sīpolus. Ķiplokus nomizo un izspiež caur spiedi.

3

Pannā izkausē sviestu un eļļu, ber iekšā sīpolus un cep, līdz tie ir caurspīdīgi. Tad pievieno un apcep miltus līdz zeltainam brūnumam. Pievieno un iemaisa krējumu un piparus.

4

Pa kausiņam lej klāt un iemaisa izkāstu vistas buljonu, līdz iegūta bieza, krēmīga saldā krējuma konsistences mērce. Pievieno ķiplokus, sāli un maltus melnos piparus pēc garšas.

5

Mērcē liek vistas gaļas gabalus, pārlej ar mērci, pannai uzliek vāku un sautē gaļu uz nelielas liesmas 15 minūtes.

6

Pirms pasniegšanas pārkaisa ar kinzas, diļļu vai pētersīļu zaļumiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!