Gedlibže – krējuma mērcē sautēta vista kabardīniešu gaumē
Foto: Shutterstock
1.0000 1
8 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1
1 vista
vista
1
1 sīpols
sīpols
100 g
100 g sviests
sviests
2 ĒK
2 ĒK eļļa
eļļa
2 ĒK
2 ĒK milti
milti
pēc garšas
pēc garšas aso piparu pulveris
aso piparu pulveris
400 g
400 g skābs krējums
skābs krējums
3
3 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
pēc garšas
pēc garšas adžika vai aso piparu pulveris
adžika vai aso piparu pulveris
2-3
2-3 lauru lapas
lauru lapas
5-6
5-6 smaržīgie pipari
smaržīgie pipari
 
kinza, dilles vai pētersīļi
kinza, dilles vai pētersīļi
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Kaukāziešu nacionālā virtuve
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Gedlibže – krēmīgā skābā krējuma mērcē sautēta vistiņa – ir tradicionāls kabardīniešu virtuves ēdiens. Izcils rezultāts no pavisam vienkāršām sastāvdaļām! Šo gaļas sautējumu pieņemts ēst ar rokām, pārlejot iepriekš novārītai, atdzesētai un gabalos sagrieztai kukurūzas putrai, bet tikpat labi tas garšos, pasniegts ar vārītiem kartupeļiem, makaroniem, griķiem vai rīsiem.

    Vistu sagriež gabalos (ātrākam rezultātam var izmantot jau iepriekš sadalītus vistu šķiņķus vai stilbiņus ar kaulu), liek katlā, pārlej ar ūdeni un vāra. Noputo, kad putas vairs neparādās, pievieno lauru lapas, smaržīgos piparus un uz nelielas liesmas vāra 30 minūtes.

    Kamēr gaļa vārās, nomizo un sasmalcina sīpolus. Ķiplokus nomizo un izspiež caur spiedi.

    Pannā izkausē sviestu un eļļu, ber iekšā sīpolus un cep, līdz tie ir caurspīdīgi. Tad pievieno un apcep miltus līdz zeltainam brūnumam. Pievieno un iemaisa krējumu un piparus.

    Pa kausiņam lej klāt un iemaisa izkāstu vistas buljonu, līdz iegūta bieza, krēmīga saldā krējuma konsistences mērce. Pievieno ķiplokus, sāli un maltus melnos piparus pēc garšas.

    Mērcē liek vistas gaļas gabalus, pārlej ar mērci, pannai uzliek vāku un sautē gaļu uz nelielas liesmas 15 minūtes.

    Pirms pasniegšanas pārkaisa ar kinzas, diļļu vai pētersīļu zaļumiem.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form