Soļanka
Foto: Trakā ragana virtuvē
4.2500 4
Sarežģītība: vidēji
Loading...
Sastāvdaļas
 
cūkgaļa ar kauliņu
cūkgaļa ar kauliņu
 
liellopa gaļa ar kauliņu (lai buljons gardāks)
liellopa gaļa ar kauliņu (lai buljons gardāks)
 
šķiņķis
šķiņķis
 
vārītās desiņas
vārītās desiņas
 
pusžāvētās desiņas
pusžāvētās desiņas
 
nieres
nieres
 
tušonka vai kas līdzīgs
tušonka vai kas līdzīgs
 
sālīti/skābēti gurķi
sālīti/skābēti gurķi
 
melnās olīvas
melnās olīvas
 
zaļās olīvas
zaļās olīvas
 
tomātu pasta
tomātu pasta
 
adžika
adžika
 
sīpoli
sīpoli
 
citrons
citrons
 
kartupeļi
kartupeļi
 
eļļa
eļļa
 
zaļumi
zaļumi
 
sāls, pipari
sāls, pipari
  • Ass un pikants ēdiens
  • Gaļas zupas
  • Ikdienas maltītei
  • Krievu nacionālā virtuve
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Ja neesi gatavs veltīt trešdaļu dienas zupai un smukai griešanai, tad šī zupa nav Tev!!!
    Sātīga, garda zupa mūsu ģimenes gaumē. Nekādi nepretendē uz "īsto" soļanku, jo tās ir daudz, katrs uzskata, ka tā, kuru viņš vāra ir tā īstā, no pirmavotiem nākusī.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Redakcijas piezīme: receptes pierakstā saglabāta autores oriģinālrakstība.

    Lieku aukstā ūdenī iepriekš nomazgātus cūkgaļas un liellopa gaļas gabalus vārīt.

    Noputoju, pieberu mazliet sāli, pāris lauru lapas un - lai uz nelielas uguns vārās pusotru, divas stundas.

    Čakars ar nierēm.... Ar asu nazi izgriežu baltumus, kas tām vidū, nomazgāju un lieku aukstā ūdenī vārīt. Kad nāk liels daudzums putu, ņemu nost no uguns un kārtīgi skaloju aukstā ūdenī.

    Un tā 3 x pēc kārtas. Kāpēc? Lai izvadītu šlakvielas. Ceurtajā reizē lieku atkal vārīt, noputoju, mazliet sāli - un uz 25 min.

    Kamēr viss vārās, gan nieres neskaitāmas reizes, gan gaļa, ņemu un visu griežu. Gribu piebilst, ka tjap ļap kaut kā sagriezu un sametu - šai zupai nederēs. Jāgriež ļoti smukās un tievās šķēlītēs. Eh, jāķeras klāt...

    Sagriežu desiņas, sagriežu šķiņķi, sagriežu sīpolus.

    Sagriežu pa pusbundžai no katras šķirnes olīvām.

    Sagriežu gurķus (ehz, aizmirsu sagrieztus nofočēt)... pārējo vēlāk....

    Lieku dziļā pannā nelielā daudzumā eļļas cepties desas, šķiņķi, sīpolus, 5 ē.k. tomātu pastu, 2 ē.k. (kam negaršo ass, liktu 1 ē. k.) adžikas, piparus. Sāli neberu!

    Apcepinu līdz gatavībai.

    Tikmēr arī gaļa ir izvārījusies, un ar visu nieru čakaru - vienā laikā sanāca arī nieres. Ņemu ārā, lai dziest.

    Sacepto masu gāžu iekšā gaļas buljonā un lai virst kādas 10 min.

    Tad pieberu sagrieztās olīvas, tad gurķus un lai atkal virst kādu laiku.

    Tikmēr smalki, smalki, smuki sagriežu nierītes. Gāžu iekšā un lai virst.

    Nomizoju un smalki, smalki sagriežu kartupeļus. Kāpēc kartupeļi pēc gurķiem? Lai neizjuktu skaistās šķēlītes un nebūtu putra. Tik plānas viņas gurķu skābumā izvārīsies, bet neizjuks.

    Nu un sagriežu gaļu. Principā, kamēr to darīs, arī kartupeļi būs gatavi.

    Metu iekšā, tagad lai vārās zupa, attaisu konservu, izlieku uz pannas un karsēju, lai visi sūdi un tauki iztek ārā. To kas atlicis un saucās par gaļu, nokāšu - un zupā iekšā.

    Tad iegāžu atlikušās melnās un zaļās olīvas ar visu šķidrumu, kurā sālītas (tāpēc nekur iepriekš, izņemot mazliet vārot gaļu un nieres, neliku sāli).

    Izmaisu, un zupa vēl vārās ap 25 min... Kad tās pagājušas, lieku iekš zupas karoti.... Stāv?
    Stāv gan...:) Ja tā ir, piespiežu ja par maz skābuma citronu. Sāli nevajag. Ja kādam vajag - var koriģēt.

    Pieberu sakapātus zaļumus un zupa gatava! Protams, kad iestāvēsies - būs vēl labāka.

    Gūten apetīten ;)

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

    Source

    Trakā ragana virtuvē
    lidoju ar putekļusūcēju:)
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form