Gluži kā restorāna 'Gan bei' vistiņa
Foto: DELFI
0 0
5 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
500-600 g
500-600 g vistas fileja
vistas fileja
25 g
25 g kukurūzas milti
kukurūzas milti
 
eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
 
kūpināta paprika
kūpināta paprika
 
sāls
sāls
 
pipari
pipari
35 ml
35 ml gaišā sojas mērce
gaišā sojas mērce
60 g
60 g saldskābā čili mērce
saldskābā čili mērce
35 g
35 g tomātu pasta
tomātu pasta
2 gab.
2 gab. sasmalcinātas ķiploka daiviņas
sasmalcinātas ķiploka daiviņas
20 g
20 g medus
medus
 
rīsi
rīsi
 
sezama sēklas
sezama sēklas
  • Ass un pikants ēdiens
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Ja esi Āzijas virtuves cienītājs, tad šī recepte pavisam noteikti ir domāta tev! Lai gan "Tasty" recepšu krājumos ir jau atrodama kraukšķīgā medus cāļa recepte, piekopjot veselīgo dzīvesveidu, esam to pārveidojuši. Nu tā ir kļuvusi ne tikai veselīgāka, bet arī asāka! Tāpēc atceries, ka, iespējams, bērniem recepti vajadzēs nedaudz pamainīt, lai asumiņu tik ļoti nejustu. Taču aso ēdienu cienītāji gavilēs!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Protams, vari veselīgās lietas arī aizstāt, piemēram, kukurūzas miltus ar parastajiem miltiem vai kartupeļu cieti, tāpat tomātu pastu ar kečupu. Vari pievienot čili mērci mazāk vai tieši pretēji – vairāk. Viss ir atkarīgs no tavām vēlmēm!

    Sagriež vistas fileju nelielos gabaliņos un veido mikstūru. Mēs ņēmām maisiņu, pievienojām visas sastāvdaļas: sagriezto vistas fileju, miltus, kūpināto papriku, piparus un sāli. Un visu sašeikojām! Iespējams, var visas sastāvdaļas pievienot bļodā un ar rokām samīcīt.

    Tikmēr liek vārīties rīsus saskaņā ar norādēm uz iepakojuma.

    Uzkarsē pannu un liek cepties vistiņu, līdz tā kļūst zeltaini brūna (patiesībā to ir ļoti grūti noteikt, jo zeltaino vistas krāsu ir grūti pamanīt, tāpēc drošības labad – nogaršo, pirms domā, ka vista ir gatava!).

    Vistu ņem nost, uguni samazina. Uz pannu lej sojas mērci, saldskābo čili mērci, tomātu pastu un sīki sakapātas ķiploku daiviņas. Maisot karsē divas trīs minūtes, līdz mērce kļūst šķidrāka un nedaudz burbuļo. Liek klāt vistas gaļas gabaliņus, apmaisa un nogriež liesmu pavisam.

    Pasniedz ar rīsiem. Gatavo ēdienu var pārkaisīt ar kapātiem lociņiem un sezama sēkliņām, ja garšo.

    Ēd ar gardu muti!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.