Foto: DELFI

Ja esi Āzijas virtuves cienītājs, tad šī recepte pavisam noteikti ir domāta tev! Lai gan "Tasty" recepšu krājumos ir jau atrodama kraukšķīgā medus cāļa recepte, piekopjot veselīgo dzīvesveidu, esam to pārveidojuši. Nu tā ir kļuvusi ne tikai veselīgāka, bet arī asāka! Tāpēc atceries, ka, iespējams, bērniem recepti vajadzēs nedaudz pamainīt, lai asumiņu tik ļoti nejustu. Taču aso ēdienu cienītāji gavilēs!

Protams, vari veselīgās lietas arī aizstāt, piemēram, kukurūzas miltus ar parastajiem miltiem vai kartupeļu cieti, tāpat tomātu pastu ar kečupu. Vari pievienot čili mērci mazāk vai tieši pretēji – vairāk. Viss ir atkarīgs no tavām vēlmēm!

25Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 5
600 gvistas fileja25 gkukurūzas milti eļļa cepšanai kūpināta paprika sāls pipari35 mlgaišā sojas mērce60 gsaldskābā čili mērce35 gtomātu pasta2 gab.sasmalcinātas ķiploka daiviņas20 gmedus rīsi sezama sēklas

Sagatavošana

1

Sagriež vistas fileju nelielos gabaliņos un veido mikstūru. Mēs ņēmām maisiņu, pievienojām visas sastāvdaļas: sagriezto vistas fileju, miltus, kūpināto papriku, piparus un sāli. Un visu sašeikojām! Iespējams, var visas sastāvdaļas pievienot bļodā un ar rokām samīcīt.

2

Tikmēr liek vārīties rīsus saskaņā ar norādēm uz iepakojuma.

3

Uzkarsē pannu un liek cepties vistiņu, līdz tā kļūst zeltaini brūna (patiesībā to ir ļoti grūti noteikt, jo zeltaino vistas krāsu ir grūti pamanīt, tāpēc drošības labad – nogaršo, pirms domā, ka vista ir gatava!).

4

Vistu ņem nost, uguni samazina. Uz pannu lej sojas mērci, saldskābo čili mērci, tomātu pastu un sīki sakapātas ķiploku daiviņas. Maisot karsē divas trīs minūtes, līdz mērce kļūst šķidrāka un nedaudz burbuļo. Liek klāt vistas gaļas gabaliņus, apmaisa un nogriež liesmu pavisam.

5

Pasniedz ar rīsiem. Gatavo ēdienu var pārkaisīt ar kapātiem lociņiem un sezama sēkliņām, ja garšo.

Ēd ar gardu muti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!