Gotiņas ar citrona miziņu, pēc vēlmes var papildināt ar kakao pulveri, sīkos gabaliņos sagrieztām sukādēm, drupinātiem lazdu riekstiem, rozīnēm, saulespuķu un sezama sēklām.

Visu sajauc katliņā ar biezu pamatni un liek karsēt uz mazas uguns - visu laiku maisot. Jāpiebilst, ka katliņam jābūt dziļam un masai maz, citādi ies pāri. Vāra kamēr veidojas gaiša īrisa krāsa.

Masā var iemaisīt kakao pulveri, sīkos gabaliņos sagrieztas sukādes, drupinātus lazdu riekstus, rozīnes, saulespuķu un sezama (apgrauzdē iepriekš) sēkliņas. Uz glāzi cukura un krējuma liek ne vairāk kā 100 g piedevu, citādi konfektes neturēsies kopā.

Lēzenu šķīvi pārziež ar sviestu. Uz tā lej sagatavoto konfekšu masu un izlīdzina 1-1,5 cm biezā slānī. Atdzesē un sagriež formas gabaliņos. Lai veicas, jo man sanāca!

Iesūtīja: Astere

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!