Foto: Privātais arhīvs
Zemenes šajā kūkā tiek izmantotas vairāk kā dekors, tāpēc šo sezonālo sastāvdaļu vari aizstāt ar citām ogām. Arī tad, ja pa rokai nebūs šokolādes krēma, kūka izdosies, aizstājot šo sastāvdaļu ar divām paciņām mīksta sviesta, kas pēc garšas samaisīts ar kakao pulveri un pūdercukuru. Kalorijas neskaitiet! Recepti iesaka Ilva Linde.

Kūkas formas diametrs 28 cm.

40Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

700 gNutella700 gkrēmsiers vai maskarpone200 mlsaldais krējums2 cepumu "Selga" paciņas100 gsviests200 gšokolāde zemenes vai citas ogas20 gželatīns mini maršmalovi kausēta šokolāde dekoram

Sagatavošana

1

Smalki sadrupina cepumus. Atsevišķos katliņos ūdens peldē izkausē sviestu un šokolādi, iemaisa cepumos un klāj kūkas formā, vienmērīgi izlīdzinot. Ja pieejamas zemenes, tās šajā brīdī sagriež uz pusēm un izliek gar formas malām, bet var izmantot arī citas ogas.

2

Šokolādes krēmu samaisa ar svaigo sieru. Saputo saldo krējumu. Želantīnu uzbrieduna, ūdens peldē izkausē un iemaisa svaigajā sierā. Tad iecilā saputoto saldo krējumu un iegūto masu klāj formā virs cepumu pamatnes.

3

Kūku dekorē. Šajā gadījumā izmantoti pieminētie mini maršmalovi un pāri pārliets nedaudz kausētas šokolādes, var izmanot arī putukrējumu, taču, patiesību sakot, kūka garšos lieliski arī bez jebkādiem dekoriem.

Lai labo garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!