Foto: DELFI
Šī biezpienkūka ir nudien grēcīga – gan tādēļ, ka grēcīgi garda, gan arī tādēļ, ka, nobaudot gabaliņu, ar garantiju tiks pārsniegta ja ne nedēļas, tad dienas kaloriju norma. Un maz ticams, ka pēc pirmās šķēles varēsi sev pateikt: "Stop!"
16Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 bundža vārīta iebiezinātā piena3 ĒKmedus rieksti dekorēšanai PAMATNEI:125 gsviests300 gmilti1 TKcepamais pulveris1 olas4 ĒKcukurs2 ĒKkakao BIEZPIENA PILDĪJUMAM:600 gbiezpiens3 olas0.66 glāzecukurs1 vaniļas pudiņa pulvera paciņa0.5 glāzekrējums

Sagatavošana

1

Gatavo mīklu. Bļodā iesijā miltus, pievieno cukuru, cepamo pulveri, kakao un samaisa. Tad pievieno mīkstu, gabaliņos saplucinātu sviestu un ar dakšiņu sastrādā mīklu, līdz izveidojas drumstalas.

2

Pievieno olu un ar rokām mīca mīklu, līdz tā ir viendabīga un spīdīga.

3

Ieklāj mīklu cepamajā veidnē, vienmērīgi izlīdzinot un izveidojot mīklas maliņas.

4

Gatavo biezpiena pildījumu. Olas sakuļ ar cukuru. Biezpienu izberž caur sietu, sajauc ar vaniļas pudiņa pulveri un krējumu. Biezpiena masai pievieno olu masu un ar mikseri samaisa, līdz masa ir viendabīga.

5

Liek pildījumu mīklas "groziņā" un nolīdzina.

6

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Liek biezpienkūku krāsnī un cep 50-55 minūtes.

7

Pa to laiku riekstus uz sausas pannas apgrauzdē, liek bļodiņā, pievieno medu un samaisa.

8

Riekstus liek uz cepamā papīra, atstatus vienu no otra, lai tie nesaliptu.

9

Kad kūka gatava, tās virspusi pārklāj ar vārītu iebiezināto pienu, dekorē ar medū glazētajiem riekstiem.

Foto: DELFI

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!