Grēcīgi gardā biezpienkūka ar iebiezināto pienu un riekstiem
Foto: DELFI
5.0000 2
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu

Šī biezpienkūka ir nudien grēcīga – gan tādēļ, ka grēcīgi garda, gan arī tādēļ, ka, nobaudot gabaliņu, ar garantiju tiks pārsniegta ja ne nedēļas, tad dienas kaloriju norma. Un maz ticams, ka pēc pirmās šķēles varēsi sev pateikt: "Stop!"

Gatavo mīklu. Bļodā iesijā miltus, pievieno cukuru, cepamo pulveri, kakao un samaisa. Tad pievieno mīkstu, gabaliņos saplucinātu sviestu un ar dakšiņu sastrādā mīklu, līdz izveidojas drumstalas.

Pievieno olu un ar rokām mīca mīklu, līdz tā ir viendabīga un spīdīga.

Ieklāj mīklu cepamajā veidnē, vienmērīgi izlīdzinot un izveidojot mīklas maliņas.

Gatavo biezpiena pildījumu. Olas sakuļ ar cukuru. Biezpienu izberž caur sietu, sajauc ar vaniļas pudiņa pulveri un krējumu. Biezpiena masai pievieno olu masu un ar mikseri samaisa, līdz masa ir viendabīga.

Liek pildījumu mīklas "groziņā" un nolīdzina.

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Liek biezpienkūku krāsnī un cep 50-55 minūtes.

Pa to laiku riekstus uz sausas pannas apgrauzdē, liek bļodiņā, pievieno medu un samaisa.

Riekstus liek uz cepamā papīra, atstatus vienu no otra, lai tie nesaliptu.

Kad kūka gatava, tās virspusi pārklāj ar vārītu iebiezināto pienu, dekorē ar medū glazētajiem riekstiem.

Grēcīgi gardā biezpienkūka ar iebiezināto pienu un riekstiem
Foto: DELFI

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form