Grēcīgi gardā 'Snickers' kūka
Foto: Shutterstock
3.5135 37
12 porcijas 
Sarežģītība: grūti
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
 
Laiks būt radošam
Laiks būt radošam
4 gab.
4 gab. olas
olas
100 g
100 g cukurs
cukurs
1 glāze
1 glāze skābs krējums
skābs krējums
4 ĒK
4 ĒK rūgtais kakao
rūgtais kakao
1 gab.
1 gab. paciņa "Dr.Oetker" vanilīna cukurs ar vaniļas ekstraktu
paciņa "Dr.Oetker" vanilīna cukurs ar vaniļas ekstraktu
1/2 gab.
1/2 gab. Paciņa "Dr. Oetker" cepšanas pulveris
Paciņa "Dr. Oetker" cepšanas pulveris
250-300 g
250-300 g milti
milti
riekstu krēmam:
1 gab.
1 gab. bundžiņa vārīts iebiezināts piens
bundžiņa vārīts iebiezināts piens
250 g
250 g sviests
sviests
200 g
200 g zemesrieksti
zemesrieksti
putukrējumam:
400 ml
400 ml saldais krējums 35%
saldais krējums 35%
2 ĒK
2 ĒK cukurs
cukurs
glazūrai:
150 ml
150 ml saldais krējums
saldais krējums
100 g
100 g tumšā šokolāde
tumšā šokolāde
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Mātes dienas ēdieni
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Šokolādes biskvīts salikumā ar riekstu krēmu, putukrējumu un zemesriekstiem atgādinās visu mīlēto šokolādes batoniņu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Apaļo cepamo formu (diametrs 26 cm) ietauko ar sviestu.

    Gatavo biskvītu. Olas sakuļ ar cukuru, pievieno krējumu, iesijā miltus, vaniļas cukuru, cepamo pulveri, kakao un samaisa. Mīklu izlīdzina cepamā veidnē un liek cepties 200 grādu uzkarsētā cepeškrāsnī uz 20-30 minūtēm, līdz biskvīts caurmērā izcepies. Biskvīta gatavību pārbauda, iedurot koka irbulīti – ja mīkla nav jēla, biskvīts ir gatavs. Atdzesē un pārgriež uz pusēm vai vairākās kārtās.

    Riekstu krēms: sviestu istabas temperatūrā sakuļ kopā ar vārītu iebiezināto pienu. Pievieno apceptas, rupji sasmalcinātus vai veselus zemesriekstus. Visu samaisa.

    Putukrējuma krēms: saldo krējumu sakuļ ar cukuru, līdz gatavs putukrējums.

    Torte: pamatnes apakšējo kārtu liek uz koka dēlīša (uz kā kārtos visu torti), pa virsu liek riekstu krēmu (nedaudz krēmu atstāj dekorēšanai) un vienmērīgi izlīdzina. Virsū riekstu krēmam akurāti izlīdzina putukrējumu.

    Pamatnes otro kārtu (griezuma pusi) apziež ar riekstu krēmu un liek uz tortes – putukrējuma.

    Glazūra: saldo krējumu uzkarsē katliņā, bet neuzvāra! Pārlej to bļodiņā gabaliņos salauztai šokolādei un atliec malā, nemaisot. Pēc kāda laiciņa, kad šokolāde pakususi, ar karoti maisi, līdz iegūst viendabīgu masu. Nedaudz padzesē, lai glazūra kļūst biezāka, un dekorē kūkas malas, virspusi.

    Dekorē ar atlikušo riekstu krēmu, piemēram, izspiežot rozītes, pārber ar riekstiem, apslaki virskārtu ar šokolādi.

    Torti liek uz 5 stundām ledusskapī.

    Iesūtīja: Lidija

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form