Foto: Shutterstock
Šokolādes biskvīts salikumā ar riekstu krēmu, putukrējumu un zemesriekstiem atgādinās visu mīlēto šokolādes batoniņu.
405Minūtes
18Sastāvdaļas
grūti

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
Laiks būt radošam4 gab.olas100 gcukurs1 glāzeskābs krējums4 ĒKrūgtais kakao1 gab.paciņa "Dr.Oetker" vanilīna cukurs ar vaniļas ekstraktu0.5 gab.Paciņa "Dr. Oetker" cepšanas pulveris275 gmilti RIEKSTU KRĒMAM:1 gab.bundžiņa vārīts iebiezināts piens250 gsviests200 gzemesrieksti PUTUKRĒJUMAM:400 mlsaldais krējums 35%2 ĒKcukurs GLAZŪRAI:150 mlsaldais krējums100 gtumšā šokolāde

Sagatavošana

1

Apaļo cepamo formu (diametrs 26 cm) ietauko ar sviestu.

2

Gatavo biskvītu. Olas sakuļ ar cukuru, pievieno krējumu, iesijā miltus, vaniļas cukuru, cepamo pulveri, kakao un samaisa. Mīklu izlīdzina cepamā veidnē un liek cepties 200 grādu uzkarsētā cepeškrāsnī uz 20-30 minūtēm, līdz biskvīts caurmērā izcepies. Biskvīta gatavību pārbauda, iedurot koka irbulīti – ja mīkla nav jēla, biskvīts ir gatavs. Atdzesē un pārgriež uz pusēm vai vairākās kārtās.

3

Riekstu krēms: sviestu istabas temperatūrā sakuļ kopā ar vārītu iebiezināto pienu. Pievieno apceptas, rupji sasmalcinātus vai veselus zemesriekstus. Visu samaisa.

4

Putukrējuma krēms: saldo krējumu sakuļ ar cukuru, līdz gatavs putukrējums.

5

Torte: pamatnes apakšējo kārtu liek uz koka dēlīša (uz kā kārtos visu torti), pa virsu liek riekstu krēmu (nedaudz krēmu atstāj dekorēšanai) un vienmērīgi izlīdzina. Virsū riekstu krēmam akurāti izlīdzina putukrējumu.

6

Pamatnes otro kārtu (griezuma pusi) apziež ar riekstu krēmu un liek uz tortes – putukrējuma.

7

Glazūra: saldo krējumu uzkarsē katliņā, bet neuzvāra! Pārlej to bļodiņā gabaliņos salauztai šokolādei un atliec malā, nemaisot. Pēc kāda laiciņa, kad šokolāde pakususi, ar karoti maisi, līdz iegūst viendabīgu masu. Nedaudz padzesē, lai glazūra kļūst biezāka, un dekorē kūkas malas, virspusi.

8

Dekorē ar atlikušo riekstu krēmu, piemēram, izspiežot rozītes, pārber ar riekstiem, apslaki virskārtu ar šokolādi.

9

Torti liek uz 5 stundām ledusskapī.

Iesūtīja: Lidija

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!