Grēcīgi gardā zemeņu torte
Foto: Privātais arhīvs

Šai kārdinošajai un gardajai tortei ir tikai viens liels mīnuss – izteikta mazuma piegarša. Recepti iesaka mūsu lasītāja Kristīne Valtere.

Krāsni sakarsē līdz 180 grādiem, formu ietauko ar sviestu un pārber ar miltiem, lieko nokratot nost.

Gatavo biskvītu. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Olu baltumus ar mikseri sakuļ stingrās putās.

Citā traukā dzeltenumus saputo ar cukuru gaišā, gaisīgā masā.

Miltus samaisa ar cepamo pulveri, pievieno dzeltenumiem un iemaisa. Iecilā masā saputotos olu baltumus.

Lej mīklu veidnē un cep aptuveni 25-30 minūtes, pārbaudot gatavību ar koka irbulīti – ja tas ir sauss, tad biskvīts ir gatavs. Pēc cepšanas izņem no formas un pilnībā atdzesē, tad gareniski sadala trīs ripās.

Gatavo krēmu. Norīvē citrona miziņu uz smalkās rīves, izspiež sulu. Maskarponi liek bļodā, pievieno citrona miziņas, sulu, iebiezināto pienu, vaniļas cukuru un pūdercukuru pēc garšas

Sakuļ putukrējumu gaisīgās putās, iemaisa maskarpones krēmā.

Lielāko daļu zemeņu sablendē viendabīgā masā, pārējās sasmalcina un iemaisa krēmā.

Kārto torti. Uz katras ripas ziež blendēto zemeņu masu, tad krēmu, liek nākamo biskvīta ripu, tā turpinot, līdz visas sastāvdaļaas izmantotas.

Pārziež ar atlikušo krēmu, dekorē ar ogām.

Grēcīgi gardā zemeņu torte
Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form