Greipfrūta kēkss
Foto: DELFI
0 0
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
190 g
190 g milti
milti
2 TK
2 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
1/2 TK
1/2 TK sāls
sāls
230 g
230 g bezpiedevu jogurts
bezpiedevu jogurts
200 g
200 g cukurs
cukurs
3 gab.
3 gab. lielas olas
lielas olas
 
rīvēta miziņa no 1 greipfrūta
rīvēta miziņa no 1 greipfrūta
1/2 TK
1/2 TK vaniļas ekstrakts
vaniļas ekstrakts
120 ml
120 ml augu eļļa
augu eļļa
80 ml
80 ml svaigi spiesta greipfrūta sula
svaigi spiesta greipfrūta sula
Glazūrai:
120 g
120 g pūdercukurs
pūdercukurs
2 ĒK
2 ĒK svaigi spiesta greipfrūta sula
svaigi spiesta greipfrūta sula
  • Ikdienas maltītei
  • Kēksi
  • Launags
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Šis ir ļoti smaržīgs un gards veids, kā likt lietā virtuvē aizkavējušos greipfrūtu. Mājinieki novērtēja to, cik sulīgs un maigs bija rezultāts, kēkss no šķīvja pazuda zibens ātrumā!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Sagatavo kēksa formu – ja cep taisnstūra formā, to var izklāt ar cepampapīru, ja cep apaļajā, tad ietauko maliņas.

    Bļodā samaisa miltus, cepamo pulveri un sāli.

    Citā traukā sakuļ jogurtu, cukuru, olas, greipfrūta miziņu un vaniļu.

    Lēnām iemaisa sausās sastāvdaļas jogurta un olu maisījumā.

    Liekot lietā silikona lāpstiņu, iemaisa mīklā eļļu, pārliecinoties, ka tā iemaisījusies mīklā vienmērīgi.

    Lej mīklu cepamformā un liek cepties 50 minūtes vai līdz brīdim, kad, pārbaudot ar kociņu, mīkla vairs pie tā nepielīp.

    Kamēr kēkss cepas, nelielā pannā ielej greipfrūtu sulu, pievieno vienu ēdamkaroti cukura un karsē – līdz cukurs izkusis.

    Kad kēkss izcepusies, tai ļauj 10 minūtes atpūsties cepamformā, tad pārvieto uz servējamā šķīvja un pārlej ar sagatavoto greipfrūtu sīrupu, ļaujot tam iesūkties kēksā.

    Kad kēkss padzisis, sagatavo glazūru – pūdercukuru sajauc ar greipfrūtu sulu un pārsmērē pāri kēksam.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.