Greznā lauku torte ar divu veidu biskvītiem un trīs krēmiem
Foto: Privātais arhīvs
3.7931 29
Sarežģītība: grūti
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
VANIĻAS BISKVĪTAM
5
5 olas (labāk lauku)
olas (labāk lauku)
5 ĒK
5 ĒK cukurs
cukurs
5 ĒK
5 ĒK milti
milti
1 TK
1 TK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
KAKAO BISKVĪTAM
5
5 olas (labāk lauku)
olas (labāk lauku)
5 ĒK
5 ĒK cukurs
cukurs
5 ĒK
5 ĒK milti
milti
1 TK
1 TK nesaldināts kakao pulveris
nesaldināts kakao pulveris
1 TK
1 TK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
KRĒMAM
200 g
200 g sviests (istabas temperatūrā)
sviests (istabas temperatūrā)
2
2 olu dzeltenumi
olu dzeltenumi
2 ĒK
2 ĒK cukurs
cukurs
180 g
180 g piens
piens
2 TK
2 TK milti
milti
1 TK
1 TK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
1 TK
1 TK kakao
kakao
1 TK
1 TK pūdercukurs
pūdercukurs
PILDĪJUMAM
 
ābolu-brūkleņu ievārījums
ābolu-brūkleņu ievārījums
3 ĒK
3 ĒK kafija (stipra un salda)
kafija (stipra un salda)
DEKORAM
 
biskvīta drumstalas
biskvīta drumstalas
 
augļi, ogas, rieksti
augļi, ogas, rieksti
 
mīksts sviests
mīksts sviests
 
bezpiedevu krēmsiers
bezpiedevu krēmsiers
 
pūdercukurs
pūdercukurs
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Kāzu ēdienkarte
  • Kristību ēdienkarte
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Tortes un kūkas
  • Mūsu lasītāja Agnese Berezovska piedāvā greznas lauku tortes recepti, kuras ideju aizguvusi no žurnāla "Ievas Virtuve", pielāgojot savai gaumei.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Produktu daudzums paredzēts 29x34 cm veidnei.

    Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. Izklāj veidni ar cepamo papīru.

    Iesākumā cep divas kārtas vaniļas biskvīta un divas kārtas kakao biskvīta (receptē sastāvdaļas ir norādītas vienai biskvīta kārtai). Mīklu var gatavot gan ar karsto, gan ar auksto paņēmienu. Izlasot šo padomrakstu, veri izvēlēties to, kurš tev būs vairāk pa prātam.

    Kamēr biskvīta ripas dziest, gatavo krēmu. Katliņā olu dzeltenumiem pievieno cukuru un vaniļas cukuru, visu pamatīgi saputo, piemaisa miltus. Pienu atsevišķi uzvāra un, visu laiku maisot, lēni lej klāt saputotajiem dzeltenumiem.

    Piena un olu maisījumu karsē, līdz tas sabiezē (vislabāk karsēt karsta ūdens peldē 10-15 minūtes). Kad masa sabiezējusi, noņem krēmu no plīts un atdzesē auksta ūdens peldē līdz istabas temperatūrai.

    Puto sviestu un pa daļām (3 porcijās) pievieno tam olu un piena maisījumu, turpinot putošanu.

    Apmēram ceturto daļu sagatavotā krēma ieliek atsevišķā traukā, pievieno kakao, pūdercukuru un saputo.

    Veido torti. Pirmo vaniļas biskvīta kārtu pārziež ar ievārījumu. Liek virsū pirmo kakao biskvītu, samitrina to ar kafiju, pārziež ar gaišo krēmu. Liek virsū otro vaniļas biskvīta kārtu, pārziež ar ievārījumu, tad liek virsū otro kakao biskvītu, ko samitrina ar atlikušo kafiju un pārziež ar kakao krēmu.

    Aplīdzina biskvīta malas, atgriezumus izžāvē cepeškrāsnī, tad saberž drumstalās. Tortes malas apziež ar atlikušo gaišo krēmu un apkaisa ar drumstalām.

    Kūku dekorē, kā katrs vēlas. Šajā gadījumā tika izmantots krēms, ko pagatavo, sakuļot mīkstu sviestu ar krēmsieru attiecībā 1:2, pievienojot pūdercukuru pēc garšas un iekrāsojot ar dabiskajām krāsvielām - "matcha" tēju, biešu pulveri, avenēm u.c.

    Greznā lauku torte ar divu veidu biskvītiem un trīs krēmiem
    Foto: Privātais ahīvs

    Tortei ļauj ievilkties vismaz pāris stundas vai visu nakti, liekot to ledusskapī.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form